Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Mini maksi gledališče

 

V šolskem letu 2023/24 je gledališko dejavnosti Mini-maksi gledališče obiskovalo 12 učencev od 3. do 5. razreda, pri pripravi prve igrice pa se nam je pridružil še učenec 6. razreda, Jaka Novak, ki je odlično zaigral vlogo božička.

S prijavljenimi učenci smo v sodelovanju z učiteljico Metko Sabo ter učenci, ki jih je omenjena učiteljica imela vpisane k šolskemu otroškemu pevskemu zboru in RAP dejavnosti Orffeki, pripravili dve gledališko-glasbeni pravljici, prvo z naslovom Veverička Vilma in izgubljeni lešniki ter drugo, imenovano Medvedkovi medenjaki.

 Z igrico Veverička Vilma in izgubljeni lešniki smo se v mesecu decembru predstavili otrokom v vrtcu, ko jih je obiskal in obdaril božiček, učencem od 1. do 5. razreda pa v okviru državnega praznika dneva samostojnosti in enotnosti, prav tako v času pred božično-novoletnimi prazniki.

Z delčkom igrice Medvedkovi medenjaki smo bili del kulturnega programa ob dnevu žena, ki je bil organiziran za vse mame, dekleta in žene v gostilni Jaklin v Črenšovcih, premiera celotne igrice pa je potekala v mesecu aprilu, ko smo se udeležili srečanja gledaliških skupin Prešernovih šol v Mariboru.

Da bi nas lahko občudovali tudi starši prijavljenih učencev, smo se odzvali povabilu občine Črenšovci in se v okviru občinskega praznika predstavili staršem in ostalim občanom na odprtem odru v Žižkih.

 Ker nam je preostalo še nekaj skupnih ur, namenjenih tej dejavnosti, smo dramsko igrico spremenili še v lutkovno predstavo in se tako, malo zares, malo za šalo, preizkusili še v japonski umetnosti, kamišibaj gledališču.

Verjamem, da so vključeni učenci pri dejavnosti uživali, ob tem pa razvijali svoje govorne, gledališke, glasbene, lutkovne, likovne in še druge talente.

Zapisala vodja dejavnosti,

Učiteljica Gabrijela Novak

Vsa polja so obvezna.

Skip to content