Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Splošne informacije

 

Šolska svetovalna služba

 

Spoštovani učenci in starši!

 

Naj vas nagovorim z mislimi dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič, ki pravi takole:

»Šola nikoli ni le prostor za učenje. V njej se naučiš obvladati življenje, o sebi in življenju se začneš učiti v njej. V dobrem in slabem. Nihče ne more učenca obvarovati pred slabimi izkušnjami, bolečino in razočaranjem. Vendar je pomembno, da šola učencu omogoči dovolj dobrih izkušanj, da bo iz nje stopil ves opolnomočen, ustvarjalen, z znanjem o tem, kaj zmore in česa ne. In z zaupanjem v ljudi. Izkušnje o sebi učenec ne zajema samo iz učenja, to je jasno! Če hoče ali noče, šola vzgaja in uči o življenju.«

 

Vse te bogate misli se trudim uresničevati pri svojem delu v šolski svetovalni službi na različnih področji dela in sicer:

  • na področju UČENJA,
  • ŠOLSKE KULTURE, KLIME, VZGOJE IN REDA,
  • TELESNEGA, OSEBNEGA IN SOCIALNEGA RAZVOJA,
  • UČENJA,
  • SOCIALNO EKONOMSKIH STISK,
  • KARIERNE ORIENTACIJE.

 

Dejavnosti za vsako področje, ki jih izvajam vsebujejo pomoč, razvojno preventivne dejavnosti in načrtovanje evalvacije.

V šolski svetovalni službi se lahko oglasi učenec, če prihaja v spor s sošolci, učitelji, če ima težave doma ali sam s seboj, če sam ni kos učenju, pogovor v zvezi s poklicno odločitvijo … Učenec se v pisarni svetovalne delavke lahko oglasi tudi takrat, ko doživi uspeh ali je še posebej zadovoljen. Morda potrebuje le pogovor.

 

Starši lahko poiščete pomoč oz. svetovanje, če opazite, da ima vaš otrok težave ali pa če morda sami imate težave z njim.

 

Na šoli sem vsak dan od 7.00 do 14.00 ure. Moja pisarna je v prvem nadstropju.

 

LDN 2017-18 šolske svetovalne službe za šolsko leto 2017/2018.

 

mag. Metka Husar Černjavič

Skip to content