NOVEMBER 2025
| DATUM | MALICA | Alergeni |
| Pon., 3.11. | Ječmenova kava, pleteni kruh, medeni namaz, banana. | 1,7 |
| Torek, 4.11. | Mlečna prosena kaša, lešniki in kakav, pletenica, hruška. | 1,7,8 |
| Sreda, 5.11. | Sadni čaj, BIO kruh, mozzarela, češnjev paradižnik.
Dodatno iz EU šolske sheme: lubenica |
1,7 |
| Četrtek, 6.11. | Jagodni čaj, graham kruh, kuhan pršut, kisana paprika, melona. | 1,7 |
| Petek, 7.11. | Kraljeva štručka s semeni,
Dodatno iz EU šolske sheme: mleko |
1,7 |
| Pon, 10.11. | Mlečni riž (BIO mleko) z medom in cimetom, sojin hrustavec, slive. | 1,6,7 |
| Torek, 11.11. | Čaj gozdni sadeži, otrobova žemljica, piščančja prsa, paprika.
Dodatno iz EU šolske sheme: jabolko |
1,7 |
| Sreda, 12.11. | Lipov čaj, BIO kruh, ajvarjev namaz s skuto, jedilna kumara, suho sadje. | 1,7 |
| Četrtek, 13.11. | Kakav, marmeladni rogljiček, mandarina. | 1,7 |
| Petek, 14.11. | Sadni kefirko, sirova štručka, grozdje. | 1,7 |
| Pon, 17.11. | Mlečna krompirjeva juha, mešani kruh, banana. | 1,7 |
| Torek, 18.11. | Šipkov čaj, koruzni kruh, ribji namaz, hruška.
Dodatno iz EU šolske sheme: korenje |
1,4,7 |
| Sreda, 19.11. | Mlečni močnik iz BIO mleka, kaki. | 1,3,7 |
| Četrtek, 20.11. | Čaj gozdni sadeži, ajdov kruh, jajčni namaz, korenčkove palčke. | 1,3,7 |
| Petek, 21.11. | Pinjenec, ržena žemljica.
TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK: rženi kruh, maslo, med, mleko, jabolko. |
1,7 |
| Pon, 24.11. | Mlečni polnozrnati kuskus, čokoladni posip, kaki. | 1,7 |
| Torek, 25.11. | Lipov čaj, rženi kruh, avokadov namaz z bučnimi semeni, por, sliva | 1,7 |
| Sreda, 26.11. | Planinski čaj z limono, BIO kruh, kuhana šunka, kisle kumarice.
Dodatno iz EU šolske sheme: grozdje |
1 |
| Četrtek, 27.11. | Kamilični čaj z medom in limono, kruh s semeni, zeliščni namaz, kuhano jajce, paprika, mandarina. | 1,3,7 |
| Petek, 28.11. | Metin čaj, koruzni kruh, čokoladno-lešnikov, pomaranča.
Dodatno iz EU šolske sheme: mleko |
1,7,8 |
| DATUM | KOSILO | Alergeni |
| Pon., 3.11. | Zelenjavna juha, svinjski zrezek v gorčični omaki, zdrobov cmok, paradižnikova solata. | 1,7,10 |
| Torek, 4.11. | Grahova kremna juha, štefani pečenka, rizi bizi, zelena solata. | 1,3,7 |
| Sreda, 5.11. | Piščančja obara s pirinimi žličniki in zelenjavo, graham žemljica, sadna solata s sladko smetano. | 1,3,7 |
| Četrtek, 6.11. | Bistra juha z vlivanci, puranji zrezek gratiniran s sirom, krompirjeva solata z zeljem. | 1,3,7 |
| Petek, 7.11. | Gobova juha z ajdovo kašo, BIO korenčkovi rezanci s tunino omako, mešana solata. | 1,3,7 |
| Pon, 10.11. | Zelenjavna juha, telečji trakci v smetanovi omaki, bulgur s korenčkom, zelena solata. | 1,7 |
| Torek, 11.11. | MARTINOVA POJEDINA: juha iz muškatne buče, pečen piščanec, mlinci, rdeče zelje, jabolčni sok. | 1,3,7 |
| Sreda, 12.11. | Bistra juha z ribano kašico, ciganska pečenka, ajdova kaša, mešana solata. | 1,3,7 |
| Četrtek, 13.11. | Pasulj z bio fižolom, rženi kruh, domača jabolčna pita. | 1,3,7 |
| Petek, 14.11. | Paradižnikova juha z ribano kašico, file ostriža, kuhan krompir s peteršiljem, zelje s fižolom. | 1,3,7 |
| Pon, 17.11. | Bistra juha z rezanci, puranji trakci v naravni omaki, khorasan, baby korenček, rdeča pesa. | 1,3,7 |
| Torek, 18.11. | Bujta repa, pražen krompir, proseni narastek, BIO jabolčni sok. | 1 |
| Sreda, 19.11. | Goveja juha, piščančji zrezek v bučni skorjici, dušena tri žita, mešana solata. | 1,3,7 |
| Četrtek, 20.11. | Špinačna juha, goveji golaž, koruzna polenta, zelena solata s koruzo. | 1,3,7 |
| Petek, 21.11. | Brokolijeva juha, široki rezanci s skuto in rozinami, domači kompot. | 1,3,7 |
| Pon, 24.11. | Kostna juha s kroglicami, puranji koščki v zelenjavno-curry omaki, pirini makarončki, solata iz kitajskega zelja. | 1,3,7 |
| Torek, 25.11. | Kolerabina juha s kroglicami, prosena kaša z rižem, zelenjavo in mesom, zelena solata. | 1,3,7 |
| Sreda, 26.11. | Goveja juha z rezanci, kuhana govedina, rženi njoki, prikuha iz stročjega fižola, mešana solata. | 1,3,7 |
| Četrtek, 27.11. | Korenčkova juha, domača lazanja z mletim mesom in zelenjavo, rdeča pesa. | 1,3,7 |
| Petek, 28.11. | Zelenjavna juha s kroglicami, sojini polpetki, pire krompir, špinača, puding. | 1,3,6,7 |
Pregled alergenov, brezmesnega kosila, BIO predelanih živil in popoldanske malice: Jedilnik_ŠOLA_november 2025
Z zeleno barvo je označeno brezmesno kosilo.
Z rdečo barvo so označene jedi iz BIO pridelanih živil.
S črko L, so označene jedi lokalne pridelave.
S kratico ŠSH so označena živila iz šolske sheme.
Vsak dan je učencem na voljo voda in sadje, ob sredah še sadje ali mleko iz šolske sheme (ŠS).
V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika.
Jedilnik z alergeni, v skladu z zahtevami Uredbe EU št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom (Uradni list RS št. 6/2014), se nahaja na oglasni deski v šolski jedilnici.
DOBER TEK!
Vsak dan na voljo sadje in voda, ob sredah dodatno sadje iz sheme šolskega sadja (SŠSZ). V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika. Živila označena z * so ekološke pridelave.
Spoštovani,
obveščamo vas, da se s 13. decembrom 2014 prične uporabljati Uredba (EU) št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij potrošnikom. Navedena uredba v 44. členu določa, da so podatki o alergenih, kadar so ti prisotni v končnem proizvodu, obvezni tudi za nepredpakirana živila ponujena za prodajo končnemu potrošniku. Seznam sestavin ali proizvodov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti (t.i. alergeni) so navedeni v Prilogi II Uredbe 1169/c2004.
1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
(a) glukoznih sirupov na osnovi pšenice, vključno z dekstrozo ( 1 );
(b) maltodekstrinov na osnovi pšenice ( 1 );
(c) glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
(d) žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
2. raki in proizvodi iz njih;
3. jajca in proizvodi iz njih;
4. ribe in proizvodi iz njih, razen:
(a) ribje želatine, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
(b) ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporablja kot sredstvo za bistrenje piva in vina;
5. arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih;
6. zrnje soje in proizvodi iz njega, razen:
(a) popolnoma rafiniranega sojinega olja in maščob ( 1 );
(b) naravnih zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega D-alfa-tokoferolsukcinata iz soje;
(c) rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
(d) rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja;
7. mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), razen:
(a) sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
(b) laktitola;
8. oreški, in sicer mandlji (Amygdaluscommunis L.), lešniki (Corylusavellana), orehi (Juglansregia), indijski oreščki (Anacardiumoccidentale), ameriški orehi (Caryaillinoinensis (Wangenh.) K. Koch), brazilski oreščki (Bertholletiaexcelsa), pistacija (Pistacia vera), makadamija ali orehi Queensland (Macadamiaternifolia) ter proizvodi iz njih, razen oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
9. listna zelena in proizvodi iz nje;
10. gorčično seme in proizvodi iz njega;
11. sezamovo seme in proizvodi iz njega;
12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO 2, ki se izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev;
13. volčji bob in proizvodi iz njega;
14. mehkužci in proizvodi iz njih.




