JEDILNIK – FEBRUAR 2019
DATUM | MALICA |
Petek, 1. 2. | Mlečni riž, koruzni kruh, mandarina, rozine, napitek |
Sobota, 2. 2. | Sirova štručka, čaj, banana – POPOLD. POUK |
Poned., 4. 2. | Sojin hrustavec, sadni pinjenec, sadje |
Torek, 5. 2. | Krompirjeva juha, sojini polpeti, kruh, napitek, pomaranča |
Sreda, 6. 2. | Polnozrnata štruca, sir, piščančja prsa, solata, čaj, korenček in mandarina iz ŠSH |
Četrtek, 7. 2. | Črni kruh, pašteta, kisla kumara,sadni čaj, pomaranča |
Petek, 8. 2. | Praznik |
Poned., 11.2. | Tunin namaz, kruh z manj soli, čaj, paprika, sezonsko sadje |
Torek, 12. 2. | Testenine z makom ali orehi, probiotočni napitek, sadjeiz ŠSH |
Sreda,13. 2. | Ajdov kruh, med, maslo, čaj, mešano sadje |
Četrtek, 14. 2. | Varovalna šunka, kumarica, koruzni kruh , šipkov čaj, hruška, kivi |
Petek, 15. 2. | Mednarodni simpozij |
Sobota, 16. 2. | Mednarodni simpozij |
Poned., 18.2. | ZIMSKE POČITNICE |
Torek, 19. 2. | ZIMSKE POČITNICE |
Sreda, 20.2. | ZIMSKE POČITNICE |
Četrtek, 21.2. | ZIMSKE POČITNICE |
Petek, 22. 2. | ZIMSKE POČITNICE |
Poned., 25. 2. | Mlečni pirin zdrob *, perec, kakavov posip, banana |
Torek, 26. 2. | Kruh, poltrajna salama, sir, zeliščni čaj, mešano sadje |
Sreda, 27. 2. | Maslo, marmelada, ajdov kruh, kakav, hruška |
Četrtek, 28. 2. | Bujta repa z mesom, rženi kruh, jabolko , mleko iz ŠSH |
DATUM | KOSILO |
Petek, 1. 2. | Mlečna juha, tunina omaka, njoki, rdeča pesa |
Sobota, 2. 2. | / |
Poned., 4. 2. | Cvetačna juha, dunajski zrezek, riž, sezonska solata |
Torek, 5. 2. | Juha s kroglicami, biopirini široki rezanci*z zelenjavno- mesno omako, zelena solata s koruzo |
Sreda, 6. 2. | Bistra juha z zvezdicami, piščančji zrezek,pire krompir , kitajsko zelje |
Četrtek, 7. 2. | Ragu juha, kruh , sirovi štruklji, mešani kompot, banana |
Petek, 8. 2. | / |
Poned., 11.2. | Kostna juha z vlivanci, pleskavica , džuveč riž, ajvar, zelena solata s čičeriko |
Torek, 12. 2. | Goveja juha, govedina, špinača, pire krompir, sadni jogurt iz ŠSH |
Sreda,13. 2. | Grahova juha, špageti po bolonjsko, parmezan, endivija z jajcem |
Četrtek, 14. 2. | Paradižnikovo zelje z mesom, kruh, makova potica, napitek |
Petek, 15. 2. | Mednarodni simpozij |
Sobota, 16. 2. | Mednarodni simpozij |
Poned., 18.2. | ZIMSKE POČITNICE |
Torek, 19. 2. | ZIMSKE POČITNICE |
Sreda, 20.2. | ZIMSKE POČITNICE |
Četrtek, 21.2. | ZIMSKE POČITNICE |
Petek, 22. 2. | ZIMSKE POČITNICE |
Poned., 25. 2. | Prežganka, ajdova kaša z mletim mesom ,zelena solata |
Torek, 26. 2. | Golaževa juha, kruh, zlivanka, breskov sok, 100% z vodo |
Sreda, 27. 2. | Kostna juha, puranji trakci v omaki, kruhov cmok , solata* |
Četrtek, 28. 2. | Čebulna juha, ocvrta riba, krompirjeva solata, napitek |
Jedilnik z alergeni, v skladu z zahtevami Uredbe EU št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom (Uradni list RS št. 6/2014), se nahaja na oglasni deski v šolski jedilnici.
DOBER TEK!
Vsak dan na voljo sadje in voda, ob sredah dodatno sadje iz sheme šolskega sadja (SŠSZ). V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika. Živila označena z * so ekološke pridelave.
Spoštovani,
obveščamo vas, da se s 13. decembrom 2014 prične uporabljati Uredba (EU) št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij potrošnikom. Navedena uredba v 44. členu določa, da so podatki o alergenih, kadar so ti prisotni v končnem proizvodu, obvezni tudi za nepredpakirana živila ponujena za prodajo končnemu potrošniku. Seznam sestavin ali proizvodov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti (t.i. alergeni) so navedeni v Prilogi II Uredbe 1169/c2004.
1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
(a) glukoznih sirupov na osnovi pšenice, vključno z dekstrozo ( 1 );
(b) maltodekstrinov na osnovi pšenice ( 1 );
(c) glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
(d) žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
2. raki in proizvodi iz njih;
3. jajca in proizvodi iz njih;
4. ribe in proizvodi iz njih, razen:
(a) ribje želatine, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
(b) ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporablja kot sredstvo za bistrenje piva in vina;
5. arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih;
6. zrnje soje in proizvodi iz njega, razen:
(a) popolnoma rafiniranega sojinega olja in maščob ( 1 );
(b) naravnih zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega D-alfa-tokoferolsukcinata iz soje;
(c) rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
(d) rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja;
7. mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), razen:
(a) sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
(b) laktitola;
8. oreški, in sicer mandlji (Amygdaluscommunis L.), lešniki (Corylusavellana), orehi (Juglansregia), indijski oreščki (Anacardiumoccidentale), ameriški orehi (Caryaillinoinensis (Wangenh.) K. Koch), brazilski oreščki (Bertholletiaexcelsa), pistacija (Pistacia vera), makadamija ali orehi Queensland (Macadamiaternifolia) ter proizvodi iz njih, razen oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
9. listna zelena in proizvodi iz nje;
10. gorčično seme in proizvodi iz njega;
11. sezamovo seme in proizvodi iz njega;
12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO 2, ki se izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev;
13. volčji bob in proizvodi iz njega;
14. mehkužci in proizvodi iz njih.