Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Jedilnik v šoli

 


JEDILNIK – NOVEMBER 2019

 

DATUM MALICA
Četrtek, 1.11. Dan spomina na mrtve
Petek, 2.11. Jesenske počitnice
Poned., 5.11. Moravski kruh, tunin namaz, paprika, žitna kava 
Torek, 6. 11. Malica po izboru učencev 7.r:

piščančji ocvrtki, paradižnik, solata, kruh,  sok, sadje

Sreda, 7.11. Polnozrnata štručka, šunka v ovitku, vložena paprika, bio zeliščni čaj*, mešano suho sadje*
Četrtek, 8.11. Široki rezanci z makom ali orehi, probiotični napitek, kaki iz ŠSH
Petek, 9.11. Domač puding, ajdov  kruh z orehi, voda, kaki, banana
Poned., 12.11. Koruzni kosmiči, mleko, žitna ploščica, mandarine
Torek, 13.11. Malica po izboru 2. a: palačinke , banana, mlečni napitek
Sreda, 14.11. Koruzni  kruh, čokoladni namaz, mleko, kaki, slive iz ŠSH
Četrtek, 15.11. Peresniki z mesno-zelenjavno omako, kisle kumare, voda, jabolko L, mleko iz ŠSH
Petek, 16.11. TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK: BIO  rženi kruh, maslo, med L, jabolko*L, mleko*

Malica: Štručka s šunko, paradižnik, planinski  čaj

Poned., 19.11. Mlečni zdrob, suho sadje, mini perec, banana
Torek, 20. 11. Malica po izboru 4. a: piščančja pleskavica, bombetka, zelenjava, mlečni napitek s sadjem, mešano sadje
Sreda , 21. 11. Tunina ploščica, paradižnik, kumara, voda, sezonsko sadje
Četrtek, 22.11. Ričet  z mesom in zelenjavo,  kruh, jabolko L, mleko iz ŠSH
Petek, 23.11. Štručka, hrenovka, gorčica,  čaj z limono,  mešano  sadje
Poned., 26. 11. Ajdov kruh, maslo, marmelada, kakav, kaki, hruška
Torek, 27. 11. Malica po izboru 5. a: piščančji kebab, sadni čaj, mešano sadje
Sreda, 28. 11. Ovseni kosmiči na mleku z mletimi lešniki, mini perec, mandarine iz ŠSH, voda
Četrtek,29.11. Ržen kruh, zaseka, por, paprika, domača limonada, sadje
Petek, 30.11. Sirova štručka, sadni bio jogurt, banana, jabolko

 

DATUM KOSILO
Četrtek, 1.11. Dan spomina na mrtve
Petek, 2.11. Jesenske počitnice
Poned., 5.11. Mesno-zelenjavna enolončnica, graham žemlja, ajdova višnjeva zlivanka, sadje
Torek, 6. 11. Zelenjavna juha, ajdova kaša, svinjska pečenka, zelena solata
Sreda, 7.11. Prežganka z jajcem, goveji golaž, polenta, kitajsko zelje
Četrtek, 8.11. Juha z ješprenjčkom* in zelenjavo*, sirovi štruklji z drobtinami, kompot
Petek, 9.11. Cvetačna juha, pečen piščanec z zelenjavo mlinci, rdeče zelje
Poned., 12.11. Bistra juha, rižota z zelenjavo in piščančjim mesom, rdeča pesa*, jabolčni sok 
Torek, 13.11. Goveja juha, govedina, pire, stročji fižol v omaki, sadje
Sreda, 14.11. Bujta repa z mesom, rženi kruh, jabolčna pita ali krapci, limonada
Četrtek, 15.11. Kostna juha, dunajski zrezek, riž z grahom, ledenka  s koruzo
Petek, 16.11. Gobova juha, riba po tržaško, krompir v kosih, blitva, banana
Poned., 19.11. Goveja   juha z rezanci, svaljki , naravni puranji zrezek, kitajsko zelje s fižolom
Torek, 20. 11. Telečja obara, široki rezanci s skuto, jabolčni kompot
Sreda , 21. 11. Bistra juha, goveji zrezki v čebulni omaki, polenta ,  zelena solata
Četrtek, 22.11. Zdrobova juha s korenčkom, piščančji zrezki z zelenjavo, ribana kaša , rdeča pesa
Petek, 23.11. Paradižnikova juha, sojin polpet, pire krompir, špinačna omaka, sadje
Poned., 26. 11. Segedin zelje, kuhan krompir, kruh, napitek, jogurt iz ŠSH
Torek, 27. 11. Špinačna juha  z zlatimi kroglicami, graham špageti po bolonjsko, parmezan, rdeča pesa
Sreda, 28. 11. Juha z ribano kašo, pečena pišč. bedrca, mlinci, kitajsko zelje
Četrtek,29.11. Bistra juha s testeninami, riž, puranji file po pariško, solata ledenka, mleko iz ŠSH
Petek, 30.11. Juha prežganka z jajčko, riba po tržaško, zeljna solata, sadje

 

Jedilnik z alergeni, v skladu z zahtevami Uredbe EU št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom (Uradni list RS št. 6/2014), se nahaja na oglasni deski v šolski jedilnici.

DOBER TEK!

Vsak dan na voljo sadje in voda, ob sredah dodatno sadje iz sheme šolskega sadja (SŠSZ). V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika. Živila označena z * so ekološke pridelave.

 

 

Spoštovani,

obveščamo vas, da se s 13. decembrom 2014 prične uporabljati Uredba (EU) št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij potrošnikom. Navedena uredba v 44. členu določa, da so podatki o alergenih, kadar so ti prisotni v končnem proizvodu, obvezni tudi za nepredpakirana živila ponujena za prodajo končnemu potrošniku. Seznam sestavin ali proizvodov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti (t.i. alergeni) so navedeni v Prilogi II Uredbe 1169/c2004.

 

1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:

(a) glukoznih sirupov na osnovi pšenice, vključno z dekstrozo ( 1 );

(b) maltodekstrinov na osnovi pšenice ( 1 );

(c) glukoznih sirupov na osnovi ječmena;

(d) žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;

2. raki in proizvodi iz njih;

3. jajca in proizvodi iz njih;

4. ribe in proizvodi iz njih, razen:

(a) ribje želatine, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;

(b) ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporablja kot sredstvo za bistrenje piva in vina;

5. arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih;

6. zrnje soje in proizvodi iz njega, razen:

(a) popolnoma rafiniranega sojinega olja in maščob ( 1 );

(b) naravnih zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega D-alfa-tokoferolsukcinata iz soje;

(c) rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;

(d) rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja;

7. mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), razen:

(a) sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;

(b) laktitola;

8. oreški, in sicer mandlji (Amygdaluscommunis L.), lešniki (Corylusavellana), orehi (Juglansregia), indijski oreščki (Anacardiumoccidentale), ameriški orehi (Caryaillinoinensis (Wangenh.) K. Koch), brazilski oreščki (Bertholletiaexcelsa), pistacija (Pistacia vera), makadamija ali orehi Queensland (Macadamiaternifolia) ter proizvodi iz njih, razen oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;

9. listna zelena in proizvodi iz nje;

10. gorčično seme in proizvodi iz njega;

11. sezamovo seme in proizvodi iz njega;

12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO 2, ki se izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev;

13. volčji bob in proizvodi iz njega;

14. mehkužci in proizvodi iz njih.