Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Jedilnik v šoli

 

JEDILNIK – NOVEMBER 2021

DATUM MALICA
PON, 1. 11. PRAZNIK
TOR, 2. 11. Polnozrnata sirova štručka, ječmenova kava, melona (ŠSH).

(gluten, laktoza)

SRE, 3. 11. Mini pizza, planinski čaj, grozdje (ŠSH).

(gluten, laktoza)

ČET, 4. 11. Pirin kruh, tunin namaz, korenček, čaj, sadje.

(gluten, laktoza, ribe)

PET, 5. 11. Domači jagodni puding, polnozrnat piškot, čaj, banana.

(gluten, laktoza, jajca)

PON, 8. 11. Ovseni kruh, pašteta, paprika (ŠSH), šipkov čaj, nektarina (ŠSH).

(gluten, laktoza, soja)

TOR, 9. 11. Navadni jogurt z medom in sadjem, otrobova žemljica, čaj.

(gluten, laktoza)

SRE, 10. 11. Piščančjo – zelenjavna obara, mešani kruh, jabolko (ŠSH).

(gluten, laktoza, listna zelena)

ČET, 11. 11. Kruh z manj soli, viki krema, kakav, sadje.

(gluten, laktoza, soja)

PET, 12. 11. Žitni kosmiči, mleko, grozdje (ŠSH).

(gluten, laktoza)

PON, 15. 11. Koruzni kruh, piščančja prsa v ovitku, kisle kumarice, lipov čaj, suho sadje.   

(gluten)

TOR, 16. 11. Buhtelj, ječmenova kava, lubenica (ŠSH).

(gluten, laktoza)

SRE, 17. 11. Ovseni kruh, ribji namaz, sveži korenček, šipkov čaj, hruška (ŠSH).

(gluten, laktoza, ribe)

ČET, 18. 11. Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo, napitek, sadje.

(gluten)

PET, 19. 11. Probiotični jogurt, mini perec.

(gluten, laktoza)

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK: rženi kruh, maslo, med L, mleko, jabolko L (ŠSH).

(gluten, laktoza)

PON, 22. 11. Koruzni kruh, bučni namaz, por, lipov čaj, sliva (ŠSH).

(gluten, laktoza)

TOR, 23. 11. Makaronovo meso, BIO sadni sok.

(gluten, laktoza, jajca)

SRE, 24. 11. Koruzni kruh, BIO jagodna marmelada, kakav, jabolko (ŠSH).

(gluten, laktoza, soja)

ČET, 25. 11. Ajdov kruh z orehi, rezina sira, paradižnik (ŠSH), čaj.

(gluten, laktoza)

PET, 26. 11. Sadni kefir, rozinov kruh, mešano sadje.

(gluten, laktoza, soja)

PON, 29. 11. Mlečni riž s posipom, banana.

(laktoza, soja)

TOR, 30. 11. Mešani kruh, suha salama, kisana paprika, planinski čaj, hruška (ŠSH).

(gluten)

 

DATUM KOSILO
PON, 1. 11. PRAZNIK
TOR, 2. 11. Bistra juha z rezanci, čufti v paradižnikovi omaki, pire krompir L, sestavljena solata.

(gluten, laktoza, jajca)

SRE, 3. 11. Porova kremna juha, pečene perutničke, džuveč riž, baby korenček, rdeča pesa.

(gluten, laktoza)

ČET, 4. 11. Zelenjavna juha, goveji stroganov, kruhova rezina, zelena solata.

(gluten, laktoza, jajca, gorčična semena)

PET, 5. 11. Paradižnikova juha z ribano kašico, file ostriža, kuhan krompir L s peteršiljem, zelje s fižolom.

(gluten, laktoza, jajca)

PON, 8. 11. Fižolova juha, polnozrnati špageti z bolonjsko omako, parmezan, zelena solata.

(gluten, laktoza, jajca)

TOR, 9. 11. Bistra juha z vlivanci, file ribe v bučni skorjici, tatrska omaka, krompirjeva solata L.

(gluten, laktoza, jajca)

SRE, 10. 11. Špinačna juha, goveji golaž, koruzna polenta, motovilec z jajčko L.

(gluten, jajca, laktoza)

ČET, 11. 11. MARTINOVA POJEDINA: kremna bučna juha, pečen piščanec, mlinci, dušeno rdeče zelje, naravni sok, jabolko (ŠSH).

(gluten, laktoza)

PET, 12. 11. Bujta repa, krompir na zaseki, zlevanka.

(gluten, laktoza, jajca)

PON, 15. 11. Zelenjavna juha, telečji zrezek v naravni omaki, prosena kaša s korenčkom, rdeča pesa.

(gluten, laktoza)

TOR, 16. 11. Kolerabina juha s kroglicami, zeljne krpice, domači kompot.

(gluten, laktoza, jajca)

SRE, 17. 11. PROJEKT KUHNAPATO: Kislo zelje s fižolom in mesom, mešani kruh, krapec.

(gluten, laktoza, jajca)

ČET, 18. 11. Mlečna krompirjeva juha, krvavice, dödoli s kislo smetano, solata iz stročjega fižola.

(gluten, laktoza)

PET, 19. 11. Korenčkova juha, metuljčki s tunino omako in koruzo, kumarična solata.

(gluten, laktoza, jajca, ribe)

PON, 22. 11. Brokolijeva juha, trganci z makom, višnjev kompot.

(laktoza, gluten)

TOR, 23. 11. Kostna juha s kroglicami, piščančji paprikaš, zdrobovi svaljki, solata iz kitajskega zelja.

(gluten, laktoza, jajca)

SRE, 24. 11. Cvetačna juha, ajdova kaša z mesom in zelenjavo, sestavljena solata.

(gluten, laktoza)

ČET, 25. 11. Goveja juha z rezanci, kremna špinača, pire krompir L, kuhana govedina.

(gluten, laktoza, jajca)

PET, 26. 11. Kremna gobova juha z ajdovo kašo, gratinirane palačinke s skuto, sadna solata.

(gluten, laktoza, jajca)

PON, 29. 11. Bograč, graham žemljica, domače skutno pecivo, BIO napitek.

(gluten, laktoza, jajca)

TOR, 30. 11. Kostna juha z vlivanci, puranja prsa na žaru, rizi bizi, rdeča pesa.

(gluten, jajca)

 

Z zeleno barvo je označeno brezmesno kosilo.

Z rdečo barvo so označene jedi iz BIO pridelanih živil.

S črko L, so označene jedi lokalne pridelave.                                      

S kratico ŠSH so označena živila iz šolske sheme.

Vsak dan je učencem na voljo voda in sadje, ob sredah še sadje ali mleko iz šolske sheme (ŠS).

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika.


Jedilnik z alergeni
, v skladu z zahtevami Uredbe EU št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom (Uradni list RS št. 6/2014), se nahaja na oglasni deski v šolski jedilnici.

DOBER TEK!

Vsak dan na voljo sadje in voda, ob sredah dodatno sadje iz sheme šolskega sadja (SŠSZ). V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika. Živila označena z * so ekološke pridelave.

 

 

Spoštovani,

obveščamo vas, da se s 13. decembrom 2014 prične uporabljati Uredba (EU) št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij potrošnikom. Navedena uredba v 44. členu določa, da so podatki o alergenih, kadar so ti prisotni v končnem proizvodu, obvezni tudi za nepredpakirana živila ponujena za prodajo končnemu potrošniku. Seznam sestavin ali proizvodov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti (t.i. alergeni) so navedeni v Prilogi II Uredbe 1169/c2004.

 

1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:

(a) glukoznih sirupov na osnovi pšenice, vključno z dekstrozo ( 1 );

(b) maltodekstrinov na osnovi pšenice ( 1 );

(c) glukoznih sirupov na osnovi ječmena;

(d) žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;

2. raki in proizvodi iz njih;

3. jajca in proizvodi iz njih;

4. ribe in proizvodi iz njih, razen:

(a) ribje želatine, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;

(b) ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporablja kot sredstvo za bistrenje piva in vina;

5. arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih;

6. zrnje soje in proizvodi iz njega, razen:

(a) popolnoma rafiniranega sojinega olja in maščob ( 1 );

(b) naravnih zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega D-alfa-tokoferolsukcinata iz soje;

(c) rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;

(d) rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja;

7. mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), razen:

(a) sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;

(b) laktitola;

8. oreški, in sicer mandlji (Amygdaluscommunis L.), lešniki (Corylusavellana), orehi (Juglansregia), indijski oreščki (Anacardiumoccidentale), ameriški orehi (Caryaillinoinensis (Wangenh.) K. Koch), brazilski oreščki (Bertholletiaexcelsa), pistacija (Pistacia vera), makadamija ali orehi Queensland (Macadamiaternifolia) ter proizvodi iz njih, razen oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;

9. listna zelena in proizvodi iz nje;

10. gorčično seme in proizvodi iz njega;

11. sezamovo seme in proizvodi iz njega;

12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO 2, ki se izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev;

13. volčji bob in proizvodi iz njega;

14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Accessibility