Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Simbioza dejavnosti na OŠ Franceta Prešerna Črenšovci – 2021/2022

 

Na OŠ Franceta Prešerna Črenšovci smo tudi v šolskem letu 2021/2022, kljub vsem ukrepom zaradi epidemije COVID 19, uspeli povezati generacije in izvesti medgeneracijske dejavnosti.

  • Ustvarili smo SIMBIOZA ZAKLAD(NICO) OBIČAJEV, ŠEG IN NAVAD. Babice, dedke … smo povabili, da z nami podelijo svoje misli o tem, kako so nekoč praznovali, se veselili, žalostili, kaj so kuhali….

Osnovna ideja, ki stoji za ZAKLADNICO, je zaveza, da naslednjim generacijam zapustimo zaklad vsega lepega in dobrega, kar premore naša SKUPNOST. Nastala je dragocena Zakladnica, ki je razstavljena v šolski knjižnici.

  • Učenci OŠ Franceta Prešerna Črenšovci so v sodelovanju z Občino Črenšovci v času pred božično-novoletnimi prazniki ustvarjali za starejše občane v DSO. Škatlo smo napolnili z  voščilnicami, raznimi izdelki, toplimi zapisi … in s tem želeli vsaj za nekaj trenutkov občanom pregnati občutek osamljenosti. Upamo, da nam je uspelo.
  • V maju 2022 smo v okviru vseslovenske akcije Simbioza giba skozi igro in druženje v telovadnici OŠ Franceta Prešerna Črenšovci povezali več generacij. Našim učencem so se množično pridružili starši, babice in dedki, ki so pod vodstvom učitelja Mitje med prijetnim druženjem pridobivali pozitivno izkušnjo skozi različne gibalne aktivnosti. V medgeneracijskem sodelovanju smo se dobro razgibali ter združili mladost in izkušnje.

 Koordinatorica: mag. Metka Husar Černjavič

Vsa polja so obvezna.

Skip to content