Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Samotestiranje učencev od 17.11.2021

 

Učenci osnovne šole obvezno izvajajo testiranje s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa, pri čemer se samotestiranje opravi v vzgojno-izobraževalnem zavodu, pod nadzorom osebe, ki jo določi ravnatelj.

Učencem, ki testiranja s testi HAG za samotestiranje ne izvajajo v skladu z odlokom, se začasno prepove zbiranje v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Ti učenci se v skladu s sklepom ministra, pristojnega za izobraževanje, ki ureja izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela na daljavo, izobražujejo na daljavo.

Testiranje s testi HAG za samotestiranje iz tega člena se izvaja v času, ko poteka vzgojno-izobraževalni program in se izvaja trikrat tedensko (ponedeljek, sreda, petek).

V sredo, 17.11. 2021 pridejo učenci v šolo po običajnem urniku. Prvo uro (lahko je to tudi predura), ko pridejo v šolo, bodo izvedli samotestiranje pod nadzorom učitelja, ki izvaja uro. Ob morebitnem pozitivnem testu bodo učenci napoteni v izolirno učilnico, kjer počakajo, da jih odpeljejo starši. Učenci s pozitivnim HAG testom se takoj javijo svojemu zdravniku, ki jih napoti na PCR test.

Uporaba zaščitnih mask v šolskem prostoru/prostoru zavoda

Uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 (v nadaljnjem besedilu: zaščitna maska) je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih prostorih javnega zavoda.

Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih prostorih javnega zavoda (šolski prostor- dvorišče, igrišča, itd), če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra, in v osebnih vozilih (razen če gre za člane istega gospodinjstva upoštevaje števila oseb v avtu).

Razkuževanje rok in zračenje prostorov

Ob vstopu v zaprte prostore javnega zavoda je obvezno razkuževanje rok z razkužilom, ki je registrirano za ta namen in uvrščeno v Register biocidnih proizvodov, ki ga vodi in na svoji spletni strani objavlja Urad Republike Slovenije za kemikalije. Razkužila se nahajajo ob vhodu/vhodih v zavod.

Zavod mora poskrbeti za redno prezračevanje prostorov zavoda. Za to ima poseben načrt prezračevanja.

Ravnatelj zavoda,

mag. Stanko Čerpnjak

 

Več informacij o samotestiranju najdete tukaj: http://www.osfpcrensovci.si/?page_id=82152

Vsa polja so obvezna.

Skip to content