Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

UKREPI COVID – OBVESTILO STARŠEM

 

Spoštovani učenci in starši!

Zaradi zaostrovanja epidemioloških razmer je Vlada v petek zvečer, dne 05.11.2021 sprejela dodatne ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa. V skladu z včerajšnjo večerno Okrožnico pristojnega ministrstva MIZŠ vas obveščam o nekaterih spremembah pri izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela v šoli.

Pouk se bo še naprej izvajal v šoli. Obvezno je izpolnjevanje pogoja PCT za vse osebe, ki se nahajajo v prostorih šole ali jo obiščejo. Osebam, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, se ne dovoli uporabe storitve oziroma udeležba ali prisotnost pri izvajanju dejavnosti v šoli.

Spremembe pri samotestiranju:
Od dne 15. 11. 2021 naprej bo za vse učence (dodatna pojasnila sledijo), ki ne izpolnjujejo pogoja PCT prostovoljno izvajanje samotestiranja s testi HAG trikrat tedensko v prostorih
šole. Učenci, ki izpolnjujejo pogoj PCT, ni potrebno izvajati samotestiranja. Učencem pripada 15 testov HAG za samotestiranje na mesec, ki jih pridobijo v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja ali po predložitvi potrdila o šolanju in osebnega dokumenta, če je oseba tujec in nima kartice zdravstvenega zavarovanja.

Uporaba zaščitne maske:
Še naprej ostaja obvezna uporaba zaščitne maske pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. V skladu z novim odlokom pa ne zadostuje več zaščitna maska iz blaga, temveč je ustrezna zgolj kirurška maska ali maska tipa FFP2. Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra. Tudi po novem odloku zaščitna maska ni obvezna za: osebe, ki izvajajo športno vadbo, osebe s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitne maske iz objektivnih razlogov onemogočena in učence pri pouku športa.

Ta odlok začne veljati s ponedeljkom, 08. 11. 2021, razen določbe glede samotestiranja učencev, ki začne veljati 15. 11. 2021.

Želim vam vse dobro in ostanite zdravi.
Ravnatelj:
mag. Stanko Čerpnjak

PRILOGA:

OBVESTILO-STARŠEM_Odlok-Covid_OSFPCRENSOVCI

 

Vsa polja so obvezna.

Skip to content