Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Teden mobilnosti – obisk AMZS-ja

 

V petek, 17.9.2021 nas je na naši šoli obiskala ekipa AMZS -ja iz Vranskega, ki je pripravila zanimive aktivnosti za najstarejši skupini vrtca ( 4 do 6 let) ter za učence naše šole od 6. do 9. razreda. Za vrtčevske otroke so pripravili zanimiv poligon, kjer so se lahko otroci vozili kot pravi odrasli na cesti! Preizkusili so se v vožnji električnih avtomobilčkov in preizkušali, kako dobro jim gre poznavanje prometnih znakov na cesti. 

Naši starejši učenci pa so imeli možnost preizkusiti, kako ti lahko droge, alkohol in utrujenost zameglita vid in to s  posebnimi očali, s katerimi so potem poskušali zadeti koš ali gol, kar je bilo izredno težko! 

Najbolj zanimivo pa je bilo seveda na simulatorju avtomobilske nesreče, kjer s(m)o se tako učenci kot delavci šole lahko prepričali, kaj pomeni, če si znamo pravilno zapeti varnostni pas. V simulatorju nas je prevračalo kot v pravem avtomobilu, naučili pa smo se tudi, kako se rešiti iz različnih položajev v primeru prometne nesreče. 

Upamo, da so se tako učenci kot učitelji veliko naučili o varnosti in da bodo dvakrat premislili, ali bodo sedli za volan pod vplivom prepovedanih substanc.

Hvala občini Črenšovci za to posebno doživetje!

Vsa polja so obvezna.

Skip to content