JUNIJ 2025
DATUM | MALICA | Alergeni |
Pon., 2.6. | Piščančja obara z zelenjavo, ržena žemljica. | 1,3 |
Torek, 3.6. | Jagodni čaj, koruzni kruh, kuhana šunka, češnjev paradižnik. | 1,7 |
Sreda, 4.6. | Vrtanik, linolada, lubenica.
Dodatno iz EU šolske sheme: BIO mleko |
1,7 |
Četrtek, 5.6. | Zeliščni čaj, rženi kruh, kisla smetana, BIO marmaleda, naši hruška. | 1,7 |
Petek, 6.6. | Mlečni pšenični zdrob z medom in cimetom.
Dodatno iz EU šolske sheme: marelica |
1,7 |
Pon, 9.6. | Bela kava, sezamova pletenica, jabolčni krhlji in suhe marelice. | 1,7,11 |
Torek, 10.6. | Metin čaj z limono, rženi kruh, ribji namaz, mešano sadje. | 1,4,7 |
Sreda, 11.6. | Sadni muesli, jabolko.
Dodatno iz EU šolske sheme: BIO navadni jogurt |
1,7 |
Četrtek, 12.6. | Zeliščni čaj, kruh s semeni, bučni namaz, rdeča paprika, hruška. | 1,7 |
Petek, 13.6. | Mlečni riž, sladki posip z oreščki, melona. | 1,7,8 |
Pon, 16.6. | Pinjenec, ajdov kruh, zeliščni namaz, banana. | 1,7 |
Torek, 17.6. | Kamilični čaj, ajdov kruh, pašteta brez konzervansov, jedilna kumara.
Dodatno iz EU šolske sheme: sliva |
1 |
Sreda, 18.6. | Mleko, žitna kašica, sadje. | 1,3,7 |
Četrtek, 19.6. | Sadni čaj, kruh s semeni, sir mozarella, rdeča redkev, kuhano jajce. | 1,7 |
Petek, 20.6. | Buhtelj, banana.
Dodatno iz EU šolske sheme: BIO mleko |
1,3,7 |
Pon, 23.6. | Mlečni khorasan zdrob, suhe slive.
Dodatno iz EU šolske sheme: jabolko |
1,3 |
Torek, 24.6. | Otroški čaj, graham kruh, sirni namaz, korenčkove palčke, grozdje.
SLADOLED |
1,7 |
Sreda, 25.6. | PRAZNIK | |
Četrtek, 26.6. | POČITNICE | |
Petek, 27.6. | POČITNICE | |
Pon., 30.6. | POČITNICE |
DATUM | KOSILO | Alergeni |
Pon., 2.6. | Sladko zelje s krompirjem, kuhana govedina, BIO sok. | 1,3,7 |
Torek, 3.6. | Cvetačna juha, čufti v paradižnikovi omaki, pire krompir, zelena solata s čičeriko. | 1,3,7 |
Sreda, 4.6. | Mineštra z makaronči, gratinirane skutne palačinke, jabolčni kompot. | 1,3,7 |
Četrtek, 5.6. | Zelenjavna juha, makaronovo meso, rdeča pesa. | 1,7 |
Petek, 6.6. | Špargljeva juha, pirine testenine s tunino omako, paradižnikova solata. | 1,3,4,7 |
Pon, 9.6. | Cvetačna juha, piščančji ražnjiči, kitajsko zelje s krompirjem, BIO sok. | 1,3,7 |
Torek, 10.6. | Porova juha, puranji zrezek v naravni omaki, kroketi, mešana solata z lečo. | 1,3,7 |
Sreda, 11.6. | Bistra juha z rezanci in grahom, dunajski zrezek, rizi bizi, kumarična solata. | 1,7 |
Četrtek, 12.6. | Bograč, rženi kruh, domače pecivo. | 1,3,7 |
Petek, 13.6. | Kremna česnova juha s kruhovimi kockami, široki rezanci s skuto in orehi, lučka. | 1,3,7 |
Pon, 16.6. | Milijonska juha, puranji zrezek gratiniran s sirom, zelenjavni riž, zelena solata s čičeriko. | 1,7 |
Torek, 17.6. | Enolončnica s piščančjim mesom in lečo, mešani kruh, sok, čokoladni puding. | 1,3,7 |
Sreda, 18.6. | Kostna juha z zelenjavo, svinjska pečenka, ajdova kaša, sestavljena solata. | 1,3,7 |
Četrtek, 19.6. | Goveja juha, kuhana govedina v zelenjavni omaki, kruhova rezina, zelena solata z ribanim korenčkom. | 1,3,7 |
Petek, 20.6. | Zelenjavna juha, pirini njoki v bučkino-smetanovi omaki, mešana solata. | 1,3,7 |
Pon, 23.6. | Kokošja juha z rezanci, piščančji file po vrtnarsko, bulgur, zelje v solati s fižolom. | 1,3 |
Torek, 24.6. | Gobova juha z ajdovo kašo, zelenjavna musaka, mešani kompot. | 1,3,7 |
Sreda, 25.6. | PRAZNIK | |
Četrtek, 26.6. | POČITNICE | |
Petek, 27.6. | POČITNICE | |
Pon., 30.6. | POČITNICE |
Pregled alergenov, brezmesnega kosila, BIO predelanih živil in popoldanske malice: Jedilnik_ŠOLA_junij 2025
Z zeleno barvo je označeno brezmesno kosilo.
Z rdečo barvo so označene jedi iz BIO pridelanih živil.
S črko L, so označene jedi lokalne pridelave.
S kratico ŠSH so označena živila iz šolske sheme.
Vsak dan je učencem na voljo voda in sadje, ob sredah še sadje ali mleko iz šolske sheme (ŠS).
V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika.
Jedilnik z alergeni, v skladu z zahtevami Uredbe EU št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom (Uradni list RS št. 6/2014), se nahaja na oglasni deski v šolski jedilnici.
DOBER TEK!
Vsak dan na voljo sadje in voda, ob sredah dodatno sadje iz sheme šolskega sadja (SŠSZ). V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika. Živila označena z * so ekološke pridelave.
Spoštovani,
obveščamo vas, da se s 13. decembrom 2014 prične uporabljati Uredba (EU) št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij potrošnikom. Navedena uredba v 44. členu določa, da so podatki o alergenih, kadar so ti prisotni v končnem proizvodu, obvezni tudi za nepredpakirana živila ponujena za prodajo končnemu potrošniku. Seznam sestavin ali proizvodov, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti (t.i. alergeni) so navedeni v Prilogi II Uredbe 1169/c2004.
1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
(a) glukoznih sirupov na osnovi pšenice, vključno z dekstrozo ( 1 );
(b) maltodekstrinov na osnovi pšenice ( 1 );
(c) glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
(d) žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
2. raki in proizvodi iz njih;
3. jajca in proizvodi iz njih;
4. ribe in proizvodi iz njih, razen:
(a) ribje želatine, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
(b) ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporablja kot sredstvo za bistrenje piva in vina;
5. arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih;
6. zrnje soje in proizvodi iz njega, razen:
(a) popolnoma rafiniranega sojinega olja in maščob ( 1 );
(b) naravnih zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega D-alfa-tokoferolsukcinata iz soje;
(c) rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
(d) rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja;
7. mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), razen:
(a) sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
(b) laktitola;
8. oreški, in sicer mandlji (Amygdaluscommunis L.), lešniki (Corylusavellana), orehi (Juglansregia), indijski oreščki (Anacardiumoccidentale), ameriški orehi (Caryaillinoinensis (Wangenh.) K. Koch), brazilski oreščki (Bertholletiaexcelsa), pistacija (Pistacia vera), makadamija ali orehi Queensland (Macadamiaternifolia) ter proizvodi iz njih, razen oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
9. listna zelena in proizvodi iz nje;
10. gorčično seme in proizvodi iz njega;
11. sezamovo seme in proizvodi iz njega;
12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO 2, ki se izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev;
13. volčji bob in proizvodi iz njega;
14. mehkužci in proizvodi iz njih.