Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Dejavnost 1

V naši skupini, oddelek 3 do 4 leta, smo se v šolskem letu 2017/18 odločili, da bomo naše urice v vrtcu preživeli tudi v gozdu. Odločili smo se, da bomo vsaj 1x tedensko oz. po potrebi obiskali našo gozdno igralnico, se tam igrali in izvajali razne dejavnosti. Tako smo že od septembra pa do sedaj preživeli mnogo uric v gozdu, kjer se imamo res lepo, uživamo ob zvokih narave, sproščenosti, gibanju in svežem gozdnem zraku. Naš cilj gozdne igralnice je predvsem spoznavanje in doživljanje narave v vsej njeni raznolikosti, skozi vsa področja iz kurikuluma, spoznavali kako se z naravo ravna, kako moramo biti do nje spoštljivi in se veliko gibali na prostem, skozi razne igre in dejavnosti. Nekaj dejavnosti vam ponujamo preko fotografij:

Na poti do gozdne igralnice.

Igranje z naravnimi igračami.

Spoznavamo naravo in vse kar najdemo v njej. Raznovrstne gobe, polži, pajki, rože in še mnoge druge živali in rastline.

Gozdno igralnico obiskujemo v vsakem vremenu.

Uživamo v prostih igrah in premagovanju raznih že narejenih in novih naravnih ovir.

V gozdu tudi pojemo in plešemo, ter poslušamo gozdne zvoke narave in okolice.

Iščemo živali, katere pozimi ne spijo in ugotavljamo ali imajo dovolj hrane v gozdu.

zdelali smo krmilnice iz odpadne embalaže, napolnili z razno hrano za gozdne živali in jim nastavili na različnih mestih po gozdni igralnici.

Veliko gozdnega materiala pa si prinesemo v vrtec, iz njega ustvarjamo in izdelujemo. Urimo fino motoriko, spoznavamo barve, preštevamo, krasimo in ob vsem tem zelo uživamo.

Vzgojiteljica: Mirjam Maučec