Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Tradicionalni slovenski zajtrk

slovenski zajtrk

V šoli in vrtcu smo tudi v tem šolskem letu obeležili Dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Namen dejavnosti je ozaveščati o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Hrana iz lokalnega okolja je sezonsko dostopnejša, sadje in zelenjava imata več vitaminov in višjo hranilno vrednost. Zaradi bližine proizvodnje se lahko uporablja manj aditivov (konzervansi, barvila,…), taka živila so prepoznana tudi po bogatem tradicionalnem okusu. Učenci in otroci vrtca so zajtrkovali rženi kruh, maslo, mleko, med in jabolka ekološke pridelave, vse od lokalnih dobaviteljev. Dejavnost smo v vrtcu popestrili z obiskom čebelarja, po oddelčnih skupnosti pa so bile izvedene različne dejavnosti o zdravih prehranjevalnih navadah, pomenu lokalno pridelane hrane, gensko spremenjeni hrani,…

Več informacij o projektu Tradicionalni slovenski zajtrk najdete na spletni strani:

http://www.tradicionalni-zajtrk.si/

Vsa polja so obvezna.

Skip to content