Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Naj viški hrane pri šolskem kosilu postanejo najboljša sestavina za naslednji obrok

 

Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije si prizadeva, da javni zavodi v svojih kuhinjah uporabljajo vsaj 15 % ekoloških živil iz slovenske ekološke pridelave. Ta vrhunska in zdrava hrana pogosto ostaja neporabljena, na krožniku otrok, nepostrežena ali pristane med odpadki. S tem gresta v nič trud pridelovalcev, kuharsko-prehranskega osebja in finančna sredstva. Za namen izmenjave izkušenj in pridobitev novih idej, kako živila uporabiti, prepričati učence in preprečiti zavrženost živil, se je Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije v okviru projekta Prehrana za okoljsko 5tko odločila za temo delavnice Naj viški hrane pri šolskem kosilu postanejo najboljša sestavina za naslednji obrok.

Praktične delavnice, ki je potekala 6. februarja na Osnovni šoli Antona Bezenška Frankolovo, se je udeležila tudi Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci. Osrednje vsebinsko dogajanje sta vodila kuharski mojster Uroš Štefelin in izvajalka kulinaričnih promocij Marcela Klofutar iz Hiše Linhart.

Vsa polja so obvezna.

Skip to content