Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Mojstri šivanja in vezenja

 

V letošnjem šolskem letu se je v okviru Razširjenega programa izvajala dejavnost Mojstri šivanja in vezenja. Obiskovali so jo učenci od 2. do 4. razreda. Aktivnost ročnega dela je zelo pozitivno vplivala na učence, na njihovo razpoloženje. Učenci so tukaj pridobivali različno znanje, se urili v ročnih spretnosti.

Pri dejavnosti so v začetku učenci spoznavali osnovne veščine šivanja. Kasneje smo spoznali tehniko vezenja. Začeli smo z osnovnimi vzorci, kasneje z bolj zapletenimi. Pri tem so nam pomagala upokojenke iz Kulturno-turističnega društva Črenšovci. Nastali so zelo odlični izdelki. V zadnjem sklopu pa smo se naučili prav posebne tehnike vezenja mürski cvet. Učenci so tehniko zelo hitro usvojili. Za spomin so učenci dobili svoj izvezen mürski cvet v lesenem obročku, ki so si ga pritrdili na verižico.

Ob koncu šolskega leta je Kulturno-turistično društvo pripravilo prijetno presenečenje za učence te dejavnosti. Učenci pa se že veselijo, da bodo tudi drugo leto obiskovali »Mojstre šivanja in vezenja«. Z veseljem se bo dejavnost izvajala še naprej in upamo, da bomo čimveč generacij naučili pomembnih tradicionalnih spretnosti.

Mentorica: Tadeja Vogrinčič

We cannot display this gallery

Vsa polja so obvezna.

Skip to content