Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Teden pisanja z roko

 

Sodelovali smo pri vseslovenskem projektu Teden pisanja z roko, ki ga Društvo Radi pišemo z roko organizira že devetič. Namen je ozaveščati javnost o pomenu ohranjanja pisanja z roko, ki je še posebej pomembno v času, ko je digitalno pisanje preplavilo pisno sporazumevanje in je branje z ekranov pogosto naša prevladujoča dnevna aktivnost. Letošnja osrednja tema je Zapisi časa o nas. Učenci so ozaveščali prednosti pisanja z roko in razmišljali, kako bi srečevanja, prijateljstva, zanimanja, načrte za prihodnost … lahko shranili za vse večne čase?

Izdelali so zvežčič, kamor so se opisali: Kdo sem? Zakaj sem si všeč? Kaj me veseli? S kom se rad družim, kaj imamo skupnega? Kdo je moj najboljši prijatelj? Zakaj? Kaj najraje počnem v prostem času, katera zvrst športa mi je všeč? Kakšno glasbo poslušam? Na kaj sem ponosen? Za kaj sem hvaležen? Kateri predmet mi je v šoli najljubši? O čem sanjarim, kaj me navdihuje? Kaj najraje jem, kaj najboljše skuham? Katero barvo imam najraje? Po čem si bom zapomnil leto 2023? Kam si želim potovati? Kdo so moji sošolci in sošolke? Kako si predstavljam prihodnost? Kaj je moj sanjski poklic?

Učenci so bili ustvarjalni in ustvarili spomin za prihodnost, ko bodo z branjem svojega zapisa spomini oživeli in jih vrnili v leto 2024.

Vsa polja so obvezna.

Skip to content