Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Razpis za udeležbo na mednarodni konferenci

 

OŠ Franceta Prešerna Črenšovci
19. in 20. aprila 2024
organizira mednarodno strokovno konferenco
Avtonomija šole
pri razvijanju trajnostnega odnosa do narave in (so)ljudi

 

Trajnostno sobivanje je pogoj za preživetje sedanje in prihajajočih generacij, vzgoja in izobraževanje pa imata ključno vlogo pri usposabljanju mladih generacij za uresničevanje ciljev trajnostnega razvoja in ustvarjanje boljšega sveta prihodnosti.
Tudi cilji Evropskega okvirja kompetenc za trajnost GreenComp (2022) spodbujajo trajnostni način mišljenja učencev z razvijanjem znanj, spretnosti in odnosov za odgovorno delovanje.
Vzgoja in izobraževanje za trajnostni razvoj torej nikakor nista usmerjena le v okoljsko vzgojo, ampak holistično povezujeta okoljska, gospodarska in družbena vprašanja. To je celovit proces, ki vključuje odnos med človekom in naravo ter odnose med ljudmi, soodvisnosti ljudi v različnih delih sveta. Na letošnji mednarodni strokovni konferenci želimo posebej osvetliti inovativne pedagoške pristope, ki udejanjajo cilje trajnostnega razvoja: ozaveščanje učencev o podnebnih spremembah in uporabi čistih energij; razvijanje medgeneracijske odgovornosti, vrednot dostojanstva in pravičnosti za vse ljudi; prizadevanje za nenasilje, varno in vključujoče učno okolje …
V okviru teh aktualnih tem bomo iskali rešitve na mednarodni strokovni konferenci. Številne uspešne prakse doma in v tujini nas lahko obogatijo in dajo novih znanj za nadaljnje raziskovanje in iskanje ustreznih pristopov, ki bodo učencem in strokovnim delavcem omogočali optimalno delo in napredek.
Konferenca je namenjena vsem strokovnim delavcem v vrtcu, osnovni šoli, srednji šoli, na univerzi in v ostalih institucijah, ki se ukvarjajo z vzgojo in izobraževanjem.
Več informacij o poteku in prijavah na mednarodno strokovno konferenco lahko najdete na spletni strani šole: http://www.osfpcrensovci.si.
Zainteresirani lahko sodelujete na mednarodni strokovni konferenci kot poslušalci izobraževanja ali z aktivnim prispevkom v obliki strokovnega referata. Vsak udeleženec lahko sodeluje samo z enim prispevkom. Konferenca se bo odvijala v plenarnem in skupinskem delu. Vse udeležence prosimo, da se prijavite preko elektronske prijavnice na naši spletni strani http://osfpcrensovci.si.
Prispevki in udeležba na izobraževanju bodo vrednoteni v skladu s Pravilnikom o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive (ur. l. RS 92/2023).

Prijave na mednarodno strokovno konferenco zbiramo do vključno 31. januarja 2024, in sicer preko spletne prijavnice, kjer se prijavite in pozneje oddate pisni prispevek. Vsi pisni prispevki morajo biti lektorirani in oblikovani po navodilih za pisanje prispevka, ki jih najdete v elektronski prijavnici. Vsi strokovni prispevki bodo objavljeni v elektronskem zborniku. Pripravljalni odbor bo pregledal vse prispele pisne prispevke in ocenil ustreznost glede na razpisano temo. Avtorje strokovnih prispevkov bomo o sprejetju prispevka osebno obvestili.
Kotizacija za aktivno udeležbo s strokovnim prispevkom na mednarodni strokovni konferenci znaša 195,00 € in zajema vse stroške programa in e-publikacijo za vse udeležence simpozija. Možna je tudi pasivna udeležba brez strokovnega prispevka. V tem primeru znaša kotizacija 140,00 €. Za izdajo potrdila je obvezna prisotnost celoten čas trajanja mednarodnega strokovnega posveta.
Vse potrebne dodatne informacije lahko po želji dobite po telefonu 02/573 58 02 ali po elektronski pošti o-fpcrensovci.ms@guest.arnes.si, pri ravnatelju OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, mag. Stanku Čerpnjaku.
Razpis je objavljen na spletni strani šole: http://www.osfpcrensovci.si.

 

Razpis si lahko pogledate ali natisnete na spodnji povezavi:

MEDNARODNA_KONFERENCA_RAZPIS

 

Prijavnica je dostopna na spodnji povezavi:

MEDNARODNI SIMPOZIJ

1 komentar

» Darja Roškar: { 5. januarja 2024 - 17:01:10 }

Pozdravljeni,
prosim, da odprete zavihek z navodili za pisanje prispevka.

Lep pozdrav!
Darja Roškar

Vsa polja so obvezna.

Skip to content