Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Sodelovanje in nagrajenki literarnih natečajev

 

Učenci 6. in 9. razreda so s svojimi literarnimi prispevki pod mentorstvom učiteljice Andreje Sever sodelovali na 39. Literarno-likovno-multimedijskem natečaju v Turnišču in na 1. Literarnem natečaju za Prešernovo nagrado Gimnazije Murska Sobota.

Na Literarno-likovno-multimedijskem natečaju smo sodelovali s petimi prispevki (Tara Raduha, 6. a razred, Ela Hozjan in Klara Kovač iz 9. b razreda). Devetošolka Ela Hozjan je v kategoriji literarna dela osnovnošolcev – višja stopnja za pesem Kje si? osvojila nagrado za 2. mesto.

Na literarnem natečaju za Prešernovo nagrado Gimnazije Murska Sobota je sodelovalo 5 devetošolcev (Ema Novak, Tim Veber in Ana Kovač iz 9. a razreda ter Ela Hozjan in Klara Kovač iz 9. b razreda) z osmimi prispevki. Devetošolka Klara Kovač se je v ponedeljek, 6. februarja 2023, z mentorico udeležila osrednje slovesnosti Gimnazije Murska Sobota, ki je pod naslovom Naj sinov zarod nov iz vas nastal bo rod slovenskih pesnikov potekala v Gledališču Park v Murski Soboti. V sklopu prireditve so bile podeljene Prešernove nagrade Gimnazije Murska Sobota avtorjem in avtoricam najboljših prispevkov. Učenka Klara Kovač je v kategoriji poezija za pesem Zaljubljena luna prejela zlato Prešernovo nagrado Gimnazije Murska Sobota.

Vsem sodelujočim, še posebej pa nagrajenkama, iskreno čestitamo.

Zapisala: Andreja Sever

Vsa polja so obvezna.

Skip to content