Erasmus+ projekt – Learn for Earth
V torek, 20.09.2022, smo z Dunaja z letalom odleteli v Milano. Po dveh urah vožnje iz Milana do mesteca Bra smo končno prispeli v naš hotel, Albergo Cantine Ascheri. Na večerjo smo odšli v bližnjo restavracijo Osteria Murivecchi kjer smo se bolje spoznali z drugimi učenci in učitelji, ki so bili del tega projekta. V sredo smo se po zajtrku peljali na Univerzo Gastronomske znanosti. Razkazali so nam univerzo, potem pa smo se peljali še na ekološko kmetijo. Ko smo se vrnili v hotel smo imeli nekaj prostega časa, potem pa smo se spet odpravili na večerjo. V četrtek smo bili prav tako na univerzi kjer smo raziskovali vrtove univerze, kuhali ter se učili o ohranjanju semen zelenjave. V petek pa smo se odpravili v Torino na Slow food festival. Tam so se zbrali vsi pridelovalci domačih Italijanskih jedi, pijače ter izdelkov. Imeli smo tudi predstavitev Erasmus+ projekta na naši šoli. Po kosilu, ki smo ga opravili na sejmu, smo se peljali na letališče. Polni vtisov in novih znanj smo se odpravili na dolgo pot domov.
učenka, Ema Novak