Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

OBVESTILO O IZVAJANJU POUKA na OŠ Franceta Prešerna Črenšovci

 

Spoštovani učenci, starši in delavci šole!

 

Šolske počitnice se počasi zaključujejo, upamo, da ste jih preživeli lepo in da se veselite začetka novega šolskega leta.

Da bo začetek v teh razmerah čim lažji, smo za vas pripravili nekaj najpomembnejših informacij. Na šoli se bomo v največji možni meri potrudili otrokom zagotoviti varno in spodbudno učno okolje, najbolje od vsega si želimo, da bi pouk potekal v šolskih prostorih s čim manj zdravstvenimi izzivi.

Večino ukrepov in prilagoditev, ki jih bomo izvajali za varovanje zdravja otrok in omejevanje širjenja virusa že poznate, saj smo jih izvajali že lansko šolsko leto. V nadaljevanju vam podajamo osnovne informacije o organizaciji in izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela na naši šoli v trenutnih epidemioloških razmerah. Večinoma bo delo na šoli potekalo tako, kot je potekalo ob zaključevanju lanskega šolskega leta, torej po sistemu »B«. V primeru poslabšanja razmer vas bomo o morebitnih spremembah pravočasno obvestili.

 

PRIHOD V ŠOLO IN MALICA

Pred šolo bodo zalepljena polja, kjer posamezni razred počaka na organiziran vstop v šolo (učenci se naj zberejo 15 minut pred začetkom pouka v svojem polju). Vsak učenec s sabo prinese ali že predhodno pošlje razredniku podpisano izjavo staršev, da je zdrav in da zadnjih 10 dni ni kazal vidnih bolezenskih znakov (izjava je v prilogi). V šolo prihajajo le zdravi učenci.

 

Ob vstopu v šolo si učenci razkužijo roke. Garderobne omarice bodo ponovno v uporabi, zato naj učenci s seboj prinesejo šolske copate in ključe.

Otroci vrtca, ki so nastanjeni v šolskih prostorih, v šolo vstopajo ob najavljeni uri prihoda (otroci naj ne prihajajo v prostore šole med 7:45 in 8:00, zaradi lažjega zagotavljanja preventivnih ukrepov). Pri vhodu starši otroka predajo delavki šole, ki ga pospremi v določeno igralnico. Starši v šolo ne vstopajo.

Malica bo potekala po sledečem urniku:

– Malica 1. – 2. razred: 8:45–9.05 (jedilnica)

– Malica 3. razred: 8:45–9.05 (matična učilnica)

– Malica 4. – 5. razred: 9:50-10:10 (jedilnica)

– Malica 6. – 9. razred: 9:50-10:10 (matična učilnica)

Kosilo se bo pripravilo le za najavljene učence, ki oddajo bone zjutraj do 9. ure pri informatorki oz. osebi pri vhodu v šolo. Kosilo se opravlja v jedilnici po določenem urniku.

 

PRVI ŠOLSKI DAN

Prvi šolski dan se učenci od 2. do 9. razreda pred šolo zberejo ob 8. uri (razen 8. razredi, ki se odpravljajo v šolo v naravi). Pouk bo trajal 5. šolskih ur, do 12.35. Učenci naj imajo s seboj šolske copate, beležke, peresnice in ključe za omarice.

Učenci 1. razreda pričnejo s poukom ob 10. uri (glej prilogo).

Učenci prvega triletja se lahko v okviru RAP vključijo v podaljšano bivanje (do 15.30).

 

IZVAJANJE POUKA

Pouk se bo za vse učence pričel ob 8.00 (razen za 1. razred).

Šola bo v celoti izvajala tako obvezni kot razširjeni program. To pomeni, da bomo v šoli poleg pouka rednih predmetov izvajali tudi celoten pouk obveznih in neobveznih izbirnih predmetov, dodatno strokovno pomoč ter dneve dejavnosti. V urniku je ponovno predviden aktivni odmor. Celotni program bomo izvajali v t. i. oddelčnih mehurčkih, ob upoštevanju priporočil za omejevanje širjenja virusa (matične učilnice).

Priporoča se pouk na prostem (znotraj ene skupine), tako da bomo le-take ure tudi poskušali v največji meri izvajati.

 

UKREPI ZA OMEJEVANJE ŠIRJENJA VIRUSA

V šolo prihajajo samo zdravi učenci: če se pojavijo znaki ali simptomi (povišana temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče grlo, nahod, težko dihanje, driska … oziroma je sum na okužbo pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu), mora učenec ostati doma in to sporočiti razredniku.

V šolskih prostorih uporabljajo maske učitelji in preostale odrasle osebe ter učenci skladno s priporočili glede uporabe mask na spletni strani NIJZ. (TRENUTNO PRIPOROČILO: vsi učenci uporabljajo maske v skupnih prostorih šole. Učenci od 6. do 9. razreda uporabljajo maske ves čas pouka, razen pri pouku ŠPO. Zaposleni in zunanji obiskovalci uporabljajo zaščitno masko v vseh prostorih šole).

Z upoštevanjem vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, rednim umivanjem rok, higiene kašlja, zračenjem in čiščenjem oziroma razkuževanjem površin in predmetov, bomo zmanjšali možnost za okužbo in s tem ščitili sebe in druge.

Učilnice bomo večkrat na dan intenzivno zračili. Učenci naj bodo zato ustrezno oblečeni, ker bo v učilnici občasno nekoliko hladneje.

Ostanite zdravi!

 

V Črenšovcih, 30. 8. 2021

Ravnatelj zavoda:

mag. Stanko Čerpnjak

1. razred_vabilo_1. šolski dan

Vsa polja so obvezna.

Skip to content