Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Naravoslovni dan v tropskem vrtu Ocean orchids v Dobrovniku

 

V okviru naravoslovnega dne smo učenci 6. razreda naše šole v sredo, 16. septembra 2020, v lepem sončnem vremenu obiskali Tropski vrt v Dobrovniku.

Po vrtu nas je vodila ga. Alica Uroić Bukovec, ki nam je na zanimiv način predstavila tropske rastline in njihove življenjske pogoje. Podrobno smo spoznali, kako se gojijo orhideje in v kakšnih pogojih rastejo.  Poleg orhidej smo spoznali še številne druge zanimive rastline: bananovec, vanilijo, kavovec, poper, papajo, mango, različne palme, monstere … Ustavili smo se tudi pri t. i. mesojedi rastlini, ki nas je vse navdušila. Po končanem vodenem ogledu smo dobili delovne liste, ki smo  jih rešili, in nato preverili pravilnost rešitev. Potem nam je ga. Alica pokazala sajenje orhidej. Vsak učenec je dobil lonček, substrat in sadiko orhideje in si je posadil svojo rastlinico.

Nato smo se razgibali na zelenici  pri igralih in se posladkali z zelo dobrim vanilijevim sladoledom, ki je vseboval vanilijo, vzgojeno v tem tropskem vrtu.

V tem dopoldnevu je Tropski vrt je obiskal pevec skupine Čukov Jože Potrebuješ in je z veseljem z nami zapel nekaj svojih pesmi (Ko ko ko, Mi gremo pa na morje, Ribič Pepe), nam podelil avtograme in se z nami fotografiral.

V tropskem vrtu nam je bilo zelo všeč, obogateni z novim znanjem, izkušnjami  in lepimi občutki smo zaključili naravoslovni dan.   

Učenci 6. razreda, učitelja Jelka in Mitja

Vsa polja so obvezna.

Skip to content