Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Dejavnosti 1. b razreda

 

Učenci 1. b razreda smo v času po zimskih počitnicah opravili in sodelovali pri različnih zanimivih dejavnostih.

  • V vrtcu smo si ogledali gledališko predstavo Zajčkova hišica, ki je nastala v skupini otrok, ki jih vodita vzgojiteljica Monika Lorbek in Patricija Recek. Igrica je bila poučna. Poleg tega, da smo se ob ogledu igrice nekaj naučili smo se tudi zelo zabavali.
  • Pri pouku smo se veliko pogovarjali o starih predmetih. Še posebej se nam je zdel zanimiv pisalni stroj. Zato smo poprosili tajnico šole ga. Vero Vučko, če bi nam ga lahko ona pokazala. Tega je bila vesela in nas povabila k sebi v pisarno. Še posebej nam je bilo zanimivo to, da je vsak lahko poskusil kako se na pisalni stroj piše. Ga. tajnica nam je napisala tudi srčno sporočilo, katerega je Jan prebral na glas.
  • Ob začetku spomladanskega časa smo se opravili na opazovalni sprehod in si tako ogledali, kako se narava počasi prebuja.
  • Pri spoznavanju okolja smo se veliko pogovarjali o hišah nekoč in danes. In spoznali, da so nekoč ljudje živeli drugače, kot živimo danes. Odpravili smo se k g. in ga. Smej v Črenšovce, ki sta nam pokazala pravo starinsko hišo. Hiško, ki je sama po sebi že muzej. V njej je bilo veliko predmetov, katerih skorajda več ne vidimo. G. in ga. Smej sta nam pripravila tudi malico. Pajani krüj, ki sta ga spajala na šporati na drva in domač višnjev sok. Bilo nam je lepo in veseli ter zadovoljni smo se po ogledu odpravili nazaj v šolo.
  • Učenci prvih razredov radi telovadimo zato smo k naši uri športa povabili prijatelje iz vrtčevske skupine vzgojiteljic Petre Smej in Renate Žerdin. Tak šport je lahko še posebej zabaven saj se poleg tega, da storimo nekaj dobrega za svoje telo družimo tudi s prijatelji.

 

Učiteljici

Romana Glavač in Renata Gabor

z učenci 1. b razreda

Vsa polja so obvezna.

Skip to content