Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Koronavirus – obvestilo za starše učencev šole

 

Spoštovani starši!

 

S ponedeljkom, 16. 3. 2020, tudi naša šola in vrtec po priporočilu strokovnih institucij zaradi razširitve korona virusa po vsej državi zapirata svoja vrata. Šola in vrtec bosta zaprta do preklica, zato prosim spremljajte obvestila na spletni strani šole, na oglasnih deskah in drugih obvestilnih mestih (eAsistent, elektronska pošta …).

 

Učenci so v šoli dobili navodila za odgovorno ravnanje v času odsotnosti, vas pa prosimo, da sebe in svojih otrok ne izpostavljate zaradi nevednosti. Otroci naj se zadržujejo doma, po možnostih na prostem, naj se NE družijo s prijatelji, znanci, sorodniki, sošolci, starejšimi in bolnimi.

 

Učenci so danes dobili varnostne kode z eAsistenta za dostop do vaših osebnih podatkov ne glede na dosedanji izbran paket. Namen te možnosti je, da zagotovimo pravilnost osebnih podatkov v eAsistentu za vse učence, na osnovi katerih vas bomo po potrebi lahko obveščali o nujnih informacijah v zvezi s šolo in poukom.

 

Priporočamo branje knjig, samostojno predelavo snovi v učbenikih, DZ, učnih listih ter koristne spletne povezave do vsebin, ki jih bodo učencem priporočali učitelji.

 

Priporočamo skrajno previdnost pri samozaščitniškem ravnanju, vzdrževanju higiene, kihanju, kašljanju … V ta namen sproti in ažurno spremljajte novice in navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Ministrstva za šolstvo, znanost in šport in nasploh vse informacije, ki vam bodo pomagale pri odgovornem ravnanju do sebe in drugih.

 

S skrajnim ukrepom zaprtja šol in vrtcev smo vsi dobili priložnost, da z vsemi možnimi samozaščitniškimi ukrepi obvarujemo sebe, svoje bližnje, sosede, prijatelje, starejše in vse ranljive skupine.

 

Resnično upamo, da bomo skupaj premagali tudi to življenjsko preizkušnjo.

 

Lepo vas pozdravljamo ter vam in vašim otrokom želimo vse dobro.

 

Ravnateljica zavoda:

mag. Marija Horvat

Vsa polja so obvezna.

Skip to content