Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Moja poklicna prihodnost – tehniški dan z otroškim parlamentom

 

V četrtek, 28. 11. 2019, je na šoli potekal celostni tehniški dan na temo izobraževanje za poklic in poklici, ki smo ga zaključili z otroškim parlamentom. Učenci od 1. do 5. razreda so spoznavali različne poklice: prvošolci so se zelo natančno seznanili s poklicem kuharice ter spoznali še druge poklice na šoli; učenci 2. razreda so raziskovali poklice nekoč in jih primerjali z današnjimi; v tretjih razredih so ob pomoči literature raziskovali poklice, ki jih učenci želijo opravljati v prihodnosti, o čemer so izdelali plakate; učenci 4. razreda so obiskali bližnji arhitekturni biro in spoznali gradbene poklice, izdelali pa so še hiše iz legokock; v 5. razredu  so si učenci ogledali posnetke o poklicih, nato pa na zanimiv način ustvarjali poklice prihodnosti.

Starejši učenci od 6. do 9. razreda so bili najprej deležni predstavitev pomurskih srednjih šol, nato pa so se vključili še v delavnice. Nadaljevali so z ustvarjanjem svojih podjetij in uresničevanjem poslovnih načrtov ter svoje domiselne izdelke in storitve tudi predstavili.

Na šolskem otroškem parlamentu, s katerim smo zaokrožili celodnevne aktivnosti, so bili učenci prvega razreda sprejeti v skupnost učencev šole,  učenci pa so predstavili še poročila in sklepe posameznih skupin.

Vsa polja so obvezna.

Skip to content