Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Znanje za mlade: Delavnice za učence OŠ

 

Z učenkami 8. in 9. razredov smo se v četrtek, 28. 11. 2019, udeležile delavnic za učence osnovnih šol na Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru. Dijaki in učitelji so pripravili kar 26 različnih delavnic, kjer so se predstavili na teoretičen in praktičen način.

Učenke Živa, Saša, Nuša, Lana in Lina so se udeležile fotografske, kemijske in filmske delavnice ter o svojih doživetjih zapisale:

“V fotografski delavnici smo delali na terenu. Hodili smo po šoli, opazovali ter fotografirali različne motive. Fotografije smo prenesli na profesoričin USB ključek in si jih ogledali. Vsak si je izbral nekaj fotografij, ki so mu bile še posebej všeč. Delo je bilo zanimivo, poučno in uporabno.”

“V kemijski delavnici smo delali dva poskusa. Še posebej me je pritegnil drugi, kjer smo ugotavljali, koliko sladkorja je v pijačah. Eksperimentiranje v njihovem laboratoriju ter praktični poskusi so me še posebej navdušili.”

“V delavnici, poimenovani Filmarjenje, smo gledali filme, se naučili, kaj pomenijo določeni kadri in za kaj so pomembni. Skupaj smo posneli film ter se ob tem zelo zabavali.”

Zapisi in besede učenk pričajo o številnih novih praktičnih znanjih, o katerih bodo poročale tudi ostalim učencem in učenkam.

Za konec smo se zbrali v Športni dvorani ŠIC, kjer smo spremljali prireditev GFML se predstavi. Dijaki so pripravili pester glasbeni, gledališki in plesni program, v katerem smo vse uživale.

Nagovoril nas je tudi ravnatelj, g. Zvonko Kustec. V svojem govoru je izpostavil dosežke in uspehe dijakov, na katere so vsi izjemno ponosni in za katere se venomer trudijo. Svoje zaključne besede je navezal na vsebino pesmi znanega prekmurskega glasbenika, Vlada Kreslina: “Vse se da, če se hoče.”

Martina Ternar Gabor

Vsa polja so obvezna.

Skip to content