Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Srečanje staršev in učencev 5. a-razreda

 

V sredo, 29.5.2019 smo imeli roditeljski sestanek. Namen tega popoldneva je bil srečanje učencev in staršev. Najprej smo začeli z predstavitvijo učencev NAVIHANI KANALI 2, katerega besedilo je napisala moja sošolka Ema.  Nato pa smo nadaljevali s predstavitvijo programa šole v naravi z učence 5. razreda, ki jo že nestrpno pričakujemo.

Naša predstavitev se je začela z igrico V slaščičarni, ko sta babici prišli do restavracije. Tam ju je natakar prijazno povabil in jima prinesel  vabilo za NSTPM. Čez čas jima je prižgal televizijo. Na TV sporedu je najprej bil šport. Novinar je pripovedoval o vsem drugem, samo o športu ne. Nato so se na televizijskem ekranu začele novice. Poročali so o neverjetni novici, kako so v Kleopatrini grobnici našli kos torte. Sprašujejo se ali so že nekoč praznovali rojstne dneve. Za oddajama so bile reklame o parfumih za pravega moškega. Potem je novinarjev izbranec  poskusil parfum s čudnimi stranskimi učinki.

Sledila je še igra Pri čevljarju, v kateri so nastopali čevlji z vlogami Janko, Metka, Damski čevelj, Gumijast čevelj, Natikač, Opanka, Športni copat, Plavut, Ribiški čevelj in še Baletni čevelj. Janko moral zapreti svojo trgovino, saj se je odpirala nova boljša trgovina Gucci. Čevlji so zbežali  in se odselili v daljne dežele.

Že skorajda na koncu naše predstavitve je bila še  igrica Boter mesec.  Babici sta šli še k frizerju, saj sta želeli biti prvi na NSTPM. Pri frizerju so poskrbeli za obe babici enako, da sta bili res kil.

Za popestritev našega programa na NSTPM so zaigrali naši instrumentalisti na harmoniko, na bariton, na saksofon ter na bobne. Zapeli smo pesmi Plesala sem plesala ter Trzinka.

Menim, da smo našim staršem  predstavili delček tega, kar vemo in znamo. Mislim, da bi se morali na naš nastop še malo bolj pripraviti, saj nam ni šlo najbolje. Naslednjič bi predlagal, da bi mogoče nekatere dele nastopa izboljšali. Pomembno pa je, da smo se na nastop za starše pripravljali s srcem.

Gal Čeleš 5.a

Vsa polja so obvezna.

Skip to content