Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Zaključek bralne značke 2018/19 – Ljubezen

 

Patrick Ness: Branje je eno najmočnejših orožij, ki jih lahko položimo v roke mladim. Branje nam namreč odkriva svet, ki leži onkraj, in nam pokaže, kako bi lahko v njem živeli. pokaže nam možnosti. In kdo ve, kam vse nas lahko le-te pripeljejo.

 

Nedavni 2. april je mednarodni dan knjig za otroke in kot vrsto let sovpada z našim aprilskim zaključkom bralne značke, ki je bil tokrat v petek, 5. aprila. V letošnji bralni sezoni, ki smo jo pričeli na dan Zlatih knjig, 17. septembra, smo brali, govorili, razmišljali, pisali o –  ljubezni. O ljubezni do družine, prijateljev, hobijev oz. konjičkov, živali, o ljubezni do domovine, narave, umetnosti, tudi o ljubezni do knjig in  branja … Bralci so prebrali 4 književna dela in o prebranem ustno in pisno poročali.

Na osrednji prireditvi je bil naš gost sodobni mladinski pisatelj Žiga X. Gombač, ki nas je navdušil s svojimi  številnimi mladinskimi deli ter tudi z zanimivo interpretacijo  le-teh. Ob njem sta občinstvo skozi program spretno vodila sedmošolca Luka in Iva, sedmošolke pa so program popestrile s plesno točko.

Letošnjo bralno značko je izmed 193 učencev  opravilo 126 oz. 67 odstotkov. V štirih oddelčnih skupnostih so bralno značko opravili vsi učenci: 1. A, 2. A, 2. B, 3. A.

Učenke, ki so najhitreje prebrale vse knjige, so bile:  Ela iz 5. B, Ema  iz 5. A ter  Klara iz 5. B.

Zlate bralke so tokrat štiri devetošolke: Melissa, Staša, Barbara in Nina.

Na šoli že vrsto let »živi« tudi bralna značka za zaposlene. Letos je pri njej sodelovalo 12 zaposlenih: Petra S., Majda F., Sonja G. Š., Stanka Z., Gabrijela N., Karmen Z., Nataša L., Metka H. Č.,  Jelka P., Vida D., Romana G., Nataša Č.  

Pohvale zaslužnim bralcem sta podeljevala g. Gombač in ravnateljica mag. Marija Horvat.

Vsem značkarjem in značkaricam ob pomembnem dosežku čestitamo!

Vsa polja so obvezna.

Skip to content