Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Obisk baletne predstave Kekec v SNG Maribor

 

Skozi ves november je  v beseda v oddelku 5-6 let tekla o Kekcu in njegovih dogodivščinah.  Prigode smo spoznavali skozi knjige, pesmice, igro in filme.

Pika na i pa je bil decembrski obisk baletne predstave Kekec v SNG Maribor. Nestrpnost in radovednost  sta se stopnjevali že na avtobusu; bo Kekec takšen kot smo videli v filmu? Bo prišel Bedanec ali Pehta? Bo Pehtino zdravilo  tudi v predstavi pozdravilo Mojičine oči?

Že ko smo vstopili v dvorano, je bilo slišati: »Uauuu, kako je tu lepo.«

Nato se je zgodba pričela; glasbeni del je prispevala skupina Katalena, umetniški del pa je prevzel Edward Clug. Izjemna predstava, bogata s  koreografijo, dovršenimi gibi in čudovito glasbeno zasnovo, nam bo še dolgo ostala v prijetnem spominu.

Ob koncu smo imeli še voden ogled po gledališču, kjer smo podrobneje spoznali delo in zaposlene.

Preizkusili smo se tudi v vlogi igralcev.

Polni doživetij s predstave smo se odpravili na pohod po praznično okrašenem mestu. Koliko lučk! Lajnar nam je z zvoki  lajne  še dodatno polepšal bližajoče se praznike. S pesmico Vse najboljše pa smo proslavili Evin 5. rojstni dan.

Našemu ogledu baleta in mesta Maribor se je pridružilo 7 učencev iz 5. in 6. razreda z učiteljico Natašo Litrop.

 

Prava umetnija za dušo in oči nam je zagotovo polepšala ta predbožični čas ter  povezala male in velike.

 

Otroci iz oddelka 5-6 let z vzgojiteljicami Petro Smej, Renato Žerdin in Patricijo Recek želimo prijetne praznike, v novem letu pa kot je rekel Kekec: »Dobra volja je najbolja!«  Naj je bo le veliko. Pa srečno!

no images were found

Vsa polja so obvezna.

Skip to content