Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Nacionalna konferenca Erasmus+ projekta Glas učenca v Laškem

 

Tudi naša šola in vrtec sodelujeta v mednarodnem Erasmus+ projektu Glas učenca, most do učenja (Student voice – BRIDGE the learning), kjer sodeluje 15 šol iz petih evropskih držav (Madžarska, Nizozemska, Škotska, Irska in Slovenija).

V Laškem je 8. novembra 2018, potekala nacionalna konferenca, kjer se je s svojim delom in izkušnjami predstavila tudi naša šola in vrtec. V skupini 15 šol smo edini, ki imamo vključen tudi vrtec. Naša skrbnica je svetovalka ZRSŠ ga. Suzana Ramšak.

Na konferenci je v plenarnem delu sodelovala tudi ravnateljica mag. Marija Horvat, svoje delo pa so v skupini predstavile Mirjam Maučec, Romana Glavač in Andreja Sever. V projektu sodeluje 9 učiteljev in vzgojiteljev in učiteljev od vrtca do 9. razreda, ki vsakodnevno skrbijo, da učenci imajo svoj glas pri pouku, da se upošteva njihove predloge, da izražajo svoje mnenje, da dajejo kritično povratno informacijo, iščejo rešitve, vodijo dejavnosti, krepijo svoja močna področja, skratka, da so soustvarjalci pouka. Tako so veliko bolj motivirani za delo, imajo boljšo samopodobo, so bolj ustvarjalni in inovativni … Ravnateljica je še posebej izpostavila dolgoletno formativno delo na šoli (več kot 20 let) in v zadnjem času tudi v vrtcu ter zagotovila, da se bo le-to še naprej uvajalo in razvijalo ne samo v obveznem, ampak tudi v razširjenem programu šole, ki ga naša šola v tem šolskem letu poskusno izvaja v celoti.

Vsa polja so obvezna.

Skip to content