Svetovni dan hrane
V torek, 16. oktobra, smo obeležili SVETOVNI DAN HRANE. Letošnja tema “Naša dela so naša prihodnost” med drugim izpostavlja potrebo po bolj inovativni proizvodnji, prehodu na bolj zdravo prehrano in zmanjšanju količin zavržene hrane.
Kljub temu, da se na svetu proizvede dovolj hrane za vsakogar, ne pride v roke in usta vseh tistih, ki jo zares potrebujejo. V Sloveniji problema kronične lakote ni, strokovnjaki se ukvarjajo s tem, kako odpraviti posledice neustreznega prehranjevanja in nezadostne telesne dejavnosti. Dokazano je, da sodijo dejavniki nezdravega življenjskega sloga med ključne v procesih nastajanja bolezni, kot so bolezni srca in ožilja, debelosti, sladkorne bolezni in raznih vrst rakavih obolenj.
Na predlog predstavnikov zdrave šole smo pripravili degustacijo. Učenci so se v rekreativnem odmoru zaustavili ob naši stojnici ter si pripravili vitaminov polno sadno-zelenjavno nabodalo.