Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

ND Domača obrt

 

Učenci 4. razredov smo se v četrtek, 12. 04. 2017 odpravili na naravoslovni dan v Malo Polano. Na Sabolovi domačiji, kjer ima svoj sedež zadruga Pomelaj, so nas prijazno pozdravili njihovi zaposleni. Pripravili so nam zanimive delavnice, v katerih smo si izdelali ptičko iz ličja in se učili plestli košare. Nato so nas pogostili še s koruznimi pogačami in bezgovim sokom, ter nam pripravili pokušino različnih marmelad in slanih palčk. Za konec smo se pomerili še v tekmovanju v luščenju koruze.

Ker je bilo lepo vreme, smo se po delavnicah peš odpravili proti gozdu črne jelše, ki raste ob potoku Črncu. Na pohodu smo si ogledali okolico in poti, ki jih nekateri še niso poznali, prisluhnili smo pticam, spoznali čemaž, kalužnico, podlesno vetrnico, videli kačo (žal mrtvo) in mnoge pisane metulje. Naš cilj je bilo Penovje, travnik, kjer smo si ogledali rastišče zaščitenega močvirskega tulipana in hotel za žuželke.

Na tem naravoslovnem dnevu smo spoznali, kako pomembno je, da poznamo in ohranjamo bogato naravno in kulturno dediščino naše pokrajine! V Črenšovce smo se tako vrnili polni prijetnih vtisov in novih znanj.

Zapisali:

Nataša Čeh in Gabrijela Novak

Vsa polja so obvezna.

Skip to content