Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

ŠOP 2017/18:  Šola in šolski sistemi

 

V ponedeljek, 18.12.2017, smo izvedli ŠOLSKI OTROŠKI PARLAMENT na temo Šola in šolski sistemi. Po skupnem uvodu za vse učence šole, smo dejavnosti preselili v posamezne razrede, kjer so bili učenci skupaj z učitelji nadvse ustvarjalni: primerjali so različne (uspešne) šolske sisteme po svetu, izdelovali miselne vzorce o šoli in pomembnosti le-te, se pogovarjali o vlogi učiteljev in učencev, si ogledali filme in posnetke na temo šola, brali zgodbe, s prijatelji iz Hrvaške primerjali našo in njihovo šolo, razmišljali o šoli v prihodnosti, se pogovarjali o novih šolskih predmetih, se dotaknili šolske (zdrave) prehrane, analizirali medsebojne odnose, se posebej osredotočili na vrednoto prijateljstvo, se seznanili s tehnikami učenja, ponavljanja in utrjevanja snovi, literarno ustvarjali, se seznanili s povezovalnimi in razdiralnimi odnosi ter obravnavali pravico do izobrazbe (deklet in žena) skozi Malaline oči.

V drugem delu delavnic so se učenci še tehnično preizkusili ter spoznali in izdelali različne preproste pripomočke, trike, ki jim lahko olajšajo učenje, delo pri pouku … in s katerimi se lahko  učinkoviteje (na)učijo  ter izvedli različne poskuse.

V sklepnem delu, na osrednji prireditvi šolskega parlamenta, so bili učenci 1. razreda sprejeti v SUŠ in ŠOP, poročevalci iz skupin pa so predstavili sklepe, ki so jih oblikovali tekom dneva dejavnosti. Imenovani so bili tudi udeleženci medšolskega OP: Staša J., Niko K. in Barbara K.

Vsa polja so obvezna.

Skip to content