Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Medsebojne hospitacije v projektu Bridge

 OS Crensovci

V mednarodnem projektu Glas učenca – most do učenja (Bridge) v več akcijskih krogih realiziramo cilje projekta. Naloga članov projektnega tima je tudi medsebojno hospitiranje in evalviranje dela članov tima, kakor tudi samoevalvacija.

Tako smo v sredo, 29. novembra 2017, izvedli hospitacijo v dveh razredih, v katerih so prisostvovali učitelji šolskega projektnega tima in skrbnica Suzana Ramšak iz Zavoda RS za šolstvo OI Murska Sobota. Učno uro v prvem razredu je vodila učiteljica Stanka Zver, v 6. razredu pa je uro nemščine pripravil učitelj Tomi Bušinoski. Učenci prvega razreda so spoznavali dneve v tednu, njihovo zaporedje, opisovali aktivnosti posameznega dne in oblikovali svoje znake (piktograme) za posamezno aktivnost. Učiteljica je v različnih pogledih spodbujala sodelovanje učencev, upoštevala njihov glas, soustvarjala z učenci ustvarjalno vzdušje in aktivnosti v razredu. V šestem razredu so učenci pri pouku nemščine kot neobveznega tujega jezika oblikovali dosežke namene učenja in kriterije uspešnosti ob spoznavanju nove učne teme. Obenem so učenci ugotavljali, kako blizu sta si materni in tuji jezik, ko gre za šolske predmete. Glas učenca je bil slišan v učnem procesu, najbolj pa pri oblikovanju kriterijev uspešnosti, saj so učenci zavedali pomena svojega znanja.

Sledilo je delovno srečanje, na katerem smo ovrednotili oba učna nastopa učiteljev, iskali dodatne možnosti za krepitev glasu učenca pri pouku in načrtovali delo šolskega projektnega tima v prihodnje. Skrbnica je pohvalila aktivno delo celotnega tima, izpostavila je nenehno iskanje rešitev, medsebojno podporo in pomoč članov in članic tima, razvoj različnih orodij za šolo in pouk. V mesecu decembru bo članica projektnega tima predstavila naše delo na mednarodnem srečanju v Dublinu, po novem letu pa bomo nadaljevali z delom v novem akcijskem krogu.

Vsa polja so obvezna.

Skip to content