Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Tradicionalni slovenski zajtrk

 

V petek, 17. 11. 2017, smo obeležili Dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Namen dejavnosti je okrepiti kulturo zajtrka ter ozaveščati o pomenu  oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Hrana iz lokalnega okolja je kakovostna, sezonsko dostopnejša, sadje in zelenjava imata več vitaminov in višjo hranilno vrednost. Zaradi bližine proizvodnje se lahko uporablja manj aditivov (konzervansi, barvila,…), taka živila so prepoznana tudi po bogatem tradicionalnem okusu.

Pri zajtrku so se nam pridružili gostje – čebelarji ČD Črenšovci. Zajtrkovali smo rženi kruh, maslo, mleko, med in jabolka , vse od lokalnih dobaviteljev.

Ob 10.00 uri smo v večnamenskem prostoru vrtca otroci, vzgojiteljice, učenci in učitelji ob spremljavi šolskega ansambla zapeli pesem Lojzeta Slaka, Čebelar.

 

Vsa polja so obvezna.

Skip to content