Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Premierna uprizoritev musicala Jeder ist anders

V sredo, 14. maja 2014, smo v kulturnem domu v Črenšovcih premierno uprizorili musical v nemškem jeziku z naslovom Jeder ist anders (Vsak je drugačen). V musicalu so nastopili učenci in učenke OŠ Franceta Prešerna Črenšovci četrtega, petega, šestega in sedmega razreda ter združena otroški in mladinski pevski zbor.

Premiere so se poleg gledalk in gledalcev udeležili tudi gostje. Med nami so bili predstavnik Veleposlaništva Republike Nemčije v Sloveniji, gospod Daniel Vollmer, predstavnica Goethe Instituta Ljubljana, mag. Katja Bradač, predstojnica Zavoda RS za šolstvo OE Murska Sobota, gospa Irena Kumer, predstavnice partnerske OŠ Orehovica na Hrvaškem, nekatere občinske svetnice in svetniki, bivši ravnatelj OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, gospod Štefan Ftičar, župnik Župnije Črenšovci, gospod Ivan Krajnc, ravnatelji in učitelji nekaterih pomurskih osnovnih in srednjih šol ter drugi gostje.

Ravnateljica mag. Marija Horvat je v svojem uvodnem nagovoru predstavila musical in spomnila, da je v predstavi sodelovalo več kot 40 otrok, ki jih v nastanku predstave spremljalo več kot 10 učiteljev in zunanjih sodelavcev. Gre za predstavo, »ki je plod dela in razmišljanja vseh tistih, ki so želeli nekaj več in drugače, ki so si dovolili razmišljati izven meja in biti ustvarjalni.« Ravnateljica je povedala še, da smo si na OŠ Franceta Prešerna Črenšovci »predstavo dovolili uprizoriti v nemškem jeziku, kar kaže na dejstvo, da jezikom na naši šoli dajemo pomembno mesto. Združili smo učenje, igro, ples, petje in še kaj, da dokažemo, da se lahko učimo na različne načine in da smo kljub drugačnosti vsi enaki.«

Delo predstavlja priložnost za šolo, učitelje in učence, da poglobijo sodelovanje. Učenci so s sodelovanjem pridobili veliko izkušenj, samozavesti, gledaliških veščin, socialnih veščin in glasbenih izkušenj, znanja jezika, daljnosežnih kompetenc ter spodbujali svojo ustvarjalnost in domišljijo. Zato smo poskušali v projekt vključiti čim več otrok.

Po zaključeni uradni premierni uprizoritvi sta režiserka predstave Andreja Sever in ravnateljica mag. Marija Horvat vsem sodelujočim izrekli čestitke in podelili zahvale za sodelovanje v musicalu Jeder ist anders.

Veseli smo, da so učenci sodelovanje sprejeli tako odprto in z velikim zanosom. Le tako je lahko nastala predstava z igro, plesom, petjem in še več, predstava je v nemškem jeziku. Vsem nastopajočim čestitamo in želimo veliko uspehov ob ponovitvah.

Vsa polja so obvezna.

Skip to content