Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Gasilci – vrtec

V času od 23.10 – 27.10.2017 smo v vrtcu izvajali naslednje dejavnosti na temo GASILCI, pod letošnjim sloganom:

»KO SE NESREČA ZGODI, NAJ BODO PROSTE POTI«

 

Ponedeljek, 23.10.2017:   Evakuacija otrok in zaposlenih iz vrtca.

Zaradi domnevnega požara v razdelilni kuhinji smo se ob 9.45 uri evakuirali iz prostorov vrtca. Po podanem poročilu predsednika PGD Žižki Antona Horvat je sledilo razgibavanje z gasilci. Tako smo se urili v reševanju mucka, vožnji z gasilskimi avtomobili, gašenju požara, hoji čez gasilsko lestev in še mnogih drugih gasilskih spretnostih. Katerih pa si poglejte v foto galeriji.

 

Torek, 24.10.2017: Ogled gasilskega doma in opreme v gasilskem domu v Žižkih.

V gasilskem domu Žižki so nas pričakali gasilci, ki so nam z veseljem razkazali bogato gasilsko reševalno opremo ter nas poučili kako se odpravijo na intervencijo. Otroci so se preizkusili v gašenju požara s pravo gasilsko cevjo in ročnikom.

 

Sreda, 25.10.2017:  Risanje piktogramov: Intervencijska pot ter slikanje na temo »Številka za klic v sili 112«.

V skupinah smo ob uporabi različnih likovnih materialov slikali na temo »Številka 112«. Česa vse so se domislile naše otroške glave si poglejte v spodnji foto galeriji.

 

Četrtek, 26.10.2017:  Risanje s kredami na intervencijske površine.

Z otroki smo se pogovarjali, kje so in čemu so namenjene intervencijske poti. Poti smo si ogledali in jih s kredami porisali, s tem smo ozaveščali mimoidoče o pomenu praznih intervencijskih površin.

 

Petek, 27.10.2017: Izbira lastne dejavnosti v oddelku.

Zadnji dan »gasilskega tedna« smo počeli različne dejavnosti. Pa si v foto galeriji posameznih oddelkov oglejte s čim vse smo zaključili naš teden.

 

ZAPISALI:

Andreja Podgorelec in Patricija Recek

Vsa polja so obvezna.

Skip to content