Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Šola v naravi – 5.a in 5.b-razred

Učenci 5. razredov smo od 12. do 16. junija izvedli zaključno dejanje šolskega leta 2016/2017 – poletno šolo v naravi. Nastanjeni smo bili v Kopru, v hotelu Aquapark Žusterna, spremljali pa so nas učitelj Bojan in razrednika, učitelj Elvir in Vida.

Prvi dan smo na potovanju z vlakom in avtobusom odkrivali našo prelepo Slovenijo in ker je bil poudarek na plavanju, smo že prvi dan okusili slano vodo v bazenu in se spuščali po toboganu. Nekateri so igrali tudi odbojko. Zvečer nas je učitelj Žiga odpeljal na ogled Kopra, da smo se naučili nekaj o njegovih znamenitostih.

Drugi dan smo se odpravili na daljši pohod do Izole, kjer nas je pot vodila mimo ladjedelnice na lepo plažo. Ker šola v naravi ni »dopust« smo se tudi učili (merili smo temperaturo morja, spoznavali videz obmorskega sveta, rastlinski in živalski svet, …). Popoldan smo ponovno plavali v bazenu, zvečer pa se odpravili proti Bonifiki, saj je bil čas za športne igre in igrala.

Tretji dan smo se z ladjico odpravili proti Piranu. Na poti smo opazovali klife in našo obalo. V Piranu smo šli v akvarij, nato pa je sledil kratek pohod mimo Tartinijevega trga do cerkve Sv. Jurija. Popoldan smo nabirali plavalno kondicijo, zvečer pa so učenci pripravili pester plesni in zabavni program, kjer je Iva s svojo koreografijo prepričala občinstvo in zmagala.

Četrtek smo pričeli s poukom in vožnjo s kajaki, ki je bila posebno doživetje. Nekateri so plavali v morju. Popoldan smo preživeli na bazenu in nekateri so že nestrpno čakali večer, saj je bil na vrsti izbor miss in mistra šole v naravi. Letošnja naziva sta pripadla Zali in Niku. Noč smo zaključili s plesom in druženjem z učenci OŠ Most na Soči.

Zadnji dan smo preverjali plavalno znanje. Letos smo dosegli nekaj srebrnih delfinov, enega zlatega in enega bronastega, štirje učenci pa so izvajali tudi naloge za delfina reševalca.

Zaključek leta je bil za 5. razred drugačen od vseh dosedanjih, saj ni veliko priložnosti, ko se lahko pet dni družiš s svojimi sošolci, prijatelji ter se ob tem učiš in hkrati zabavaš.

Vsa polja so obvezna.

Skip to content