Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Nacionalni otroški parlament

Letošnja tema otroškega parlamenta je bila Otroci in načrtovanje prihodnosti, s podtemami: kdo sem in kakšen človek želim postati, prihodnost, vrednote in kolje. O teh temah smo mladi razpravljali na 27. nacionalnem otroškem parlamentu, ki je bil v ponedeljek, 29. 5. 2017, v Ljubljani v prostorih državnega zbora. Ob šestih drugih predstavnikih pomurske regije sva se NOP udeležili Nika in Anamarija.

V dopoldanskem času smo mladi delegati najprej z dvigom rok sprejeli dnevni red in potrdili letošnje predsedstvo, ki mu je letos predsedoval naš vrstnik iz ene izmed pomurskih OŠ, nato pa smo razpravljali v 4 delovnih skupinah (kdo sem in kakšen človek želim postati, prihodnost, vrednote in okolje).

V plenarnem delu srečanja so se nam, skoraj stotim parlamentarcem, pridružili pomembni gostje: predsednik Vlade Miro Cerar, predsednik DZ dr. Milan Brglez, ministrica za šolstvo dr. Maja Makovec Brenčič, varuhinja ČP Vlasta Nurssdorfer, nekateri poslanci in drugi predstavniki slovenskega političnega vrha, katerim smo predstavili svoja razmišljanja, ugotovitve ter jim zastavili številna vprašanja. Svoja mnenja o obravnavani tematiki sva javno delili obe udeleženki parlamenta.

 Nika Kustec, 9. r

Vsa polja so obvezna.

Skip to content