Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Noč v vrtcu

11 nadebudnežev, starih od 5 do 6 let in vzgojiteljici Petra Smej in Renata Žerdin so prenočili v vrtcu Črenšovci. Zbrali smo se ob 18. 30 uri, ko smo najprej predstavili svojo prtljago, ki ji bomo potrebovali za prenočitev.

Skavti iz Črenšovcev so nam pripravili pravo poslastico. Za nekaj ur smo se prelevili v skavte in skušali čimbolj podoživeti skavtsko življenje. Naučili smo se nekaj osnovnih vozlov, ki jih skavti potrebujejo za preživetje v naravi. Tako so nastali navadni vozel, kavbojski vozel in vozel osmica. Ob pesmih, igrah in zvokih harmonike izpod prstov Klemna, se je dan prevesil v noč. Naši trebuščki so se pričeli oglašati in čas je bil za skavtsko večerjo. Spretni skavti so prižgali ogenj, njegov plamen smo čakali najprej v tišini, nato pa ob zvokih pesmi.

Na palicah smo »pajali kruj« in hrenovke, povrh vsega pa še pekli banane in jabolka. Za sladico pa penice, ki so se kar topile v ustih.

Iskrena hvala skavtom iz Črenšovcev, ki so poskrbeli, da je bila noč v vrtcu res čarobna in polna doživetij. Bi-Pi!

Za varnost pri uporabi ognja sta poskrbela gasilca PGD Žižki, gospod Ignac in gospod Stanko, za kar se jima najlepše zahvaljujemo.

Trdna tema je bila znak, da je čas za vrnitev vrtec. Baterijske svetilke so nam bile v pomoč, da je bila pot v vrtec lažja.

Za piko na i smo si privoščili še palačinke z nutello, ki so nam šle še posebej v slast.

Skok v pižame, umivanje zob, nato pa ogled Kekca, ki nas je zazibal v spanec do poznih jutranjih ur.

Preživeti noč brez staršev, s svojimi prijatelji je posebna izkušnja, in pomemben korak na poti k samostojnemu in odgovornemu posamezniku.

no images were found

Vsa polja so obvezna.

Skip to content