Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Noč knjige 2017

Letos smo se na naši šoli pridružili mednarodnemu dogodku Noči knjige, ki podpira in slavi knjigo in branje ter spodbuja dvig bralne kulture in pismenosti. Udeležili so se je učenci od 3. do 6. razreda in je potekala v šolski knjižnici v noči s petka, 21. 4. 2017, na soboto, 22. 4. 2017.

Osrednja nit letošnje noči je bil kamišibaj (japonsko gledališče oz. pripovedovanje zgodb ob slikah na namiznem odru), ki sta nam ga na iskriv način približala kamišibajkarka Špela Hren Juhart in kamišibajkar Jošt in navdušila zbrane. Po njuni zaslugi so v delavnici učenci ustvarili čudovite kamišibaje.

Sicer pa smo v spalnih vrečah brali z lučko, kar je bilo še posbej vznemirljio. Izvedli smo dejavnost  knjižno presenečenje, kjer so učenci ugibali, katera knjiga (lično zavita v darilni papir!) je posameznemu učencu najljubša. Igrali smo se tudi razne igre povezane s knjigami: poleg manekenske hoje s knjigo na glavi, je učence najbolj navdušila igra pajkova mreža med knjižnimi policami.  V  kreativnih ustvarjalnicah so med drugim nastale čudovite knjižne kazalke, še posebej zanimive so bile tiste s pridihom origami tehnike. Učenci pa so se preizkusili tudi kot picopeki, kar jih je tudi na moč zabavalo.

Ema, Nejc, Taja, Teja, Tadeja, Saša, Tjaša, Iva, Doroteja, Nela, Brina, Katja, Nina in Živa so tako postali ZVEZDE Noči knjige 2017!

Mentorici:

Nataša Litrop in Tadeja Horvat

Vsa polja so obvezna.

Skip to content