Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Bralna značka 2017

Vsako leto 2. aprila – na rojstni dan Hansa C. Andersena – praznujemo mednarodni praznik, s katerim želimo spodbujati ljubezen do branja in mladinskih knjig in v okviru tega dne, letos je to bilo 3. aprila,  na šoli vselej zaključimo tudi bralno značko.

Letošnjo bralno sezono smo si … nadeli krila! In POTOVALI. Potovali smo med knjižnimi policami, potovali po domišljiji, potovali med knjižnimi zvrstmi, potovali … Potovali iz kraja v kraj, po vsem svetu, kamor smo hoteli, kajti v knjigah potujemo vsepovsod, ne da bi premaknili podplate!

Z bralno značko smo pričeli 15. septembra, na dan zlatih knjig. Bralci so morali prebrati 4 knjižna dela, in sicer 1 pesniško zbirko, 1 potopisno delo in 2 knjigi po lastni želji ali po priporočilu. O prebranih knjigah so pripovedovali, pisali, recitirali pesmi iz pesniških zbirk ali pisali potopise oziroma predstavljali kraje in države, ki smo jih obiskali. Izmed 181 učencev je vse našteto uspelo 127 bralcem (70,2 odstotka).

Prve bralke, ki so opravile vse obveznosti za bralno značko, so bile Lara iz 3. a-razreda, Ana iz 3. a-razreda, Iza iz 1. razreda.

Učenci 1., 2. in 3. b-razreda so prejeli posebna priznanja za 100-odstotno udeležbo vseh učencev oddelka pri BZ.

ZLATI BRALCI so učenci, ki so pri bralni znački sodelovali vseh 9 let šolanja. Letošnja generacija učencev 9. razreda je poskrbela za to, da imamo kar 11 ZLATIH BRALCEV in BRALK: Melanie Hodnik, Alen Horvat, Klara Horvat, Nuša Horvat, Mia , Hozjan, Anamarija Kelenc, Maja Kisilak, Polona Kiralj, Nika Kustec, Katja Lutar, Nina Vučko.

BRALNA ZNAČKA ZA ZAPOSLENE: 13 zaposlenih iz vrtca in šole je  tudi tekmovalo za bralno značko. Učiteljice in učitelji ter vzgojiteljice so skupno prebrali preko 50 knjižnih del. Podobno kot učenci so potovali med prozo in poezijo, med deli domačih in tujih avtorjev, med fantastičnimi in realističnimi deli … in učencem na šoli bili dober vzgled.

V okviru slovesnosti ob zaključku bralne značke smo odprli tudi interaktivno razstavo g. Boštjana Bračiča, Skodelica kave, ki bo na šoli gostovala ves teden.

Vsa polja so obvezna.

Skip to content