Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

13. pomurski otroški parlament v Gornji Radgoni

V sredo, 22. 3. 2017, sva se s predsednico ŠOP Niko skupaj s parlamentarkama iz DOŠ Dobrovnik kot predstavnice medšolskega otroškega parlamenta UE Lendava udeležile 13. Pomurskega otroškega parlamenta, ki ga je letos organiziralo DPM Gornja Radgona.
Z Niko sva predstavili poročilo z medšolskega parlamenta, ki je januarja potekal prav na naši šoli. Po predstavitvah poročil iz vseh medobčinskih parlamentov, smo se parlamentarci razdelili v skupine in izdelali plakate na temo mladi in prihodnost. Z Niko se bova udeležili tudi nacionalnega otroškega parlamenta v Ljubljani.

Anamarija, 9. r.

Učenki Anamarija in Nika sva se v torek, 22. marca, udeležili Pomurskega otroškega parlamenta. Tam sva predstavili potek dela na medobčinskem otroškem parlamentu. Sodelovali sva tudi v razpravah na temo letošnjega OP (kdo sem in kakšen želim postati, prihodnost, vrednote in okolje). Vsi prisotni smo si ogledali tudi posnetek z lanskega nacionalnega otroškega parlamenta v Ljubljani. Po koncu uradnega dela smo se parlamentarci družili v zanimivi šolski “kavarni”, ki so jo na gornjeradgonski šoli uredili ob dnevu poezije.

 Nika, 9. r.

 

Vsa polja so obvezna.

Skip to content