Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Cankarjevo priznanje

Anamarija Kelenc, učenka 9. razreda je na tekmovanju za Cankarjevo priznanje dosegla izjemen uspeh, saj  je na državnem tekmovanju, ki je potekalo v soboto, 11. marca 2017 na OŠ Dušana Flisa v Hočah, osvojila zlato Cankarjevo priznanje. Vse tekmovalce je v začetnem kulturnem programu pozdravil in spodbudil tudi Tone Partljič, pisatelj, katerega dela so brali tekmovalci 8. in 9. razreda.

Na šolskem tekmovanju za Cankarjevo priznanje je na naši šoli letos tekmovalo 59 učencev od 4. do 9. razreda. Najuspešnejši učenci so na šolski ravni osvojili bronasta Cankarjeva priznanja. V 4. razredu so to bile učenke Iva Horvat, Brina Rajtar, Nela Gerič, Teja Hanč in Taja Jerič, mentorici sta bili učiteljica Nataša Čeh in Sonja Gjerkeš Ščančar. V 5. razredu so pod mentorstvom učitelja Elvirja Denića in učiteljice Vide Dugar bronasta Cankarjeva priznanja osvojili učenci Katja Sobočan, Domen Zver, Nuša Horvat in Neža Tikvič, v 6. razredu Nikolaj Novak, Doroteja Bojnec in Lučka Hozjan in v 7. razredu Staša Jerič, Alen Balažic, Melissa Božič in Nina Gerič. V 8. razredu sta bronasto Cankarjevo priznanje osvojili učenki Tjaša Ritlop in Eva Marija Novak in v 9. razredu Anamarija Kelenc, Alen Horvat, Mia Hozjan, Nika Kustec, Nuša Novak, Polona Kiralj in Maja Kisilak. Mentorica učencev od 6. do 9. razreda sem bila Andreja Sever. Najuspešnejši tekmovalci 8. in 9. razreda so se uvrstili tudi na tekmovanje na območnem nivoju, ki je potekalo 25. januarja na OŠ Genterovci. Na območnem tekmovanju so sodelovali srebrna Cankarjeva priznanja osvojile učenke 9. razreda Anamarija Kelenc, Nuša Horvat, Nika Kustec in Maja Kisilak.

Anamarija Kelenc se je s 3. najboljšim rezultatom izmed 47 sodelujočih tekmovalcev na območnem nivoju uvrstila tudi na državno tekmovanje, kjer je dosegla izjemen rezultat, saj je njen razlagalni spis bil ovrednoten s 47 točkami od 50 možnih in je tako osvojila ZLATO CANKARJEVO PRIZNANJE. Največje zasluge za dosego tega rezultata ima gotovo učenka sama, nikakor pa ne gre pozabiti vseh tistih učiteljev in učiteljic, ki so v preteklosti učenko poučevali slovenščino, jo spodbujali in usmerjali pri branju in literarnem poustvarjanju, zato se jim ob tej priložnosti zahvaljujem za njihov prispevek in jim ob rezultate učenke čestitam, še posebej njeni učiteljici slovenščine, učiteljici Majdi Frančič, kakor tudi razredničarki in knjižničarki Nataši Litrop.

Čestitamo vsem učencem in učenkam, ki so se udeležili tekmovanja, še posebej pa tistim, ki so osvojili bronasta ali srebrna Cankarjeva priznanja. Ob tem se zahvaljujem vsem mentorjem in mentoricam, ki ste učence pripravljali na tekmovanje in jih navduševali za branje ter literarno poustvarjanje. Naj bo zlat dosežek Anamarije vsem učencem in mentorjem spodbuda za to, da bi se tudi v prihodnje trudili in bi s trdim in odgovornim delom zmogli skupaj dosegati rezultate, na katere smo lahko vsi opravičeno ponosni.

Zapisala: Andreja Sever, mentorica in vodja tekmovanja za Cankarjevo priznanje

Vsa polja so obvezna.

Skip to content