Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Mednarodni simpozij 2017

Na OŠ Franceta Prešerna Črenšovci se je v petek, 17. 2. in v soboto, 18. 2. 2017 odvijal že 10. jubilejni mednarodni simpozij z naslovom »Kako se avtonomno odzivati na socialno in čustveno neprilagojenost učencev in ohraniti notranje ravnovesje«. To je pomembna in aktualna tema, s katero se prav gotovo ukvarjajo v vseh šolskih sredinah in na katero vsi iščejo odgovore. Vsak naš simpozij je pravi izziv v organizaciji, sestavi strokovnih prispevkov in množičnosti udeležbe in tudi tokrat je bilo tako. Gostili smo 250 udeležencev iz 6 držav – Norveške, Nemčije, Srbije, Črne gore, Hrvaške in Slovenije. Sodelovalo je 8 vrtcev, 67 osnovnih šol, 13 srednjih šol, 3 fakultete in 7 različnih drugih strokovnih ustanov, ki se posredno ali neposredno ukvarjajo z mladimi iz Slovenije in tujine. Našemu povabilu k sodelovanju so se odzvali priznani slovenski predavatelji iz PEF in FF Univerze v Mariboru, profesorji iz Fakultete za šport, Univerze v Ljubljani, ter seveda predstavniki drugih inštitutov, centrov in organizacij, ki so delili znanje in izkušnje z udeleženci simpozija.

V uvodu so nastopili učenci OŠ Franceta Prešerna Črenšovci in mladostniki OŠ Veržej, enota Dom. Simpozij je otvorila ravnateljica mag. Marija Horvat, vse prisotne je pozdravil župan občine Črenšovci g. Anton Törnar in predstojnica ZRSŠ OE Murska Sobota ga. Irena Kumer.

OŠ Franceta Prešerna Črenšovci v tem času praznuje 210 let šolstva v Črenšovcih, v sklopu tega praznovanja je organizirala 10. jubilejni mednarodni simpozij.

Strokovni delavci šole in vrtca so z učenci v razredih in otroki v igralnicah prikazali uspešno prakso dosedanjega dela, ki jo v vseh teh letih uspešno nadgrajujejo, raziskujejo in dopolnjujejo z namenom doseganja višjih taksonomskih ciljev s pomočjo formativnega spremljanja v vsakem obdobju otrokovega razvoja od vrtca do devetega razreda. V plenarnem delu so se predstavili znani strokovnjaki, mag. Jani Prgić, dr. Matej Tušak, dr. Katja Košir, dr. Ranko Rajović, dr. Sara Tement ter Godi Keller. V skupinah so se predstavili številni praktiki s svojimi izkušnjami dela v vrtcu, osnovni ali srednji šoli. Letošnja novost so bile delavnice, ki so jih vodili nekateri plenarni predavatelji, ki so udeležencem omogočale poglabljanje teme in reševanje težav s področja nasilja, motivacije in izgorelosti.

Vsem, ki so kakorkoli pomagati uresničiti ta velik projekt se iskreno zahvaljujemo.

mag. Marija Horvat, ravnateljica

Vsa polja so obvezna.

Skip to content