Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Kulturni teden v Vrtcu Črenšovci

V začetku februarja smo kulturni praznik obeležili z različnimi aktivnostmi v sklopu Kulturnega tedna v vrtcu Črenšovci.

Vsakodnevno smo se ob slovenski himni zbrali v avli vrtca, nato pa so sledile načrtovane dejavnosti:

PONEDELJEK, 6. 2.2017 –  KRAŠENJE MEDENJAKOV

TOREK, 7. 2. 2017- V PREŠERNOVEM ČASU (risanje portreta Prešerna, poučne namizne in družabne igre o Sloveniji…)

SREDA, 8. 2.2017- PRAZNIK

ČETRTEK, 9. 2. 2017- PTIČKOVO GOSTUVANJE (gostje ljudske pevke upokojenke iz Črenšovcev in folklorna skupina KD Fran Saleški Finžgar iz Žižkov, harmonikaš Niko Kurnik)

PETEK, 10. 2. 2017- KONCERT UČENCEV GŠ LENDAVA.

 

Ob tem so nastali najrazličnejši izdelki, ki bodo razstavljeni pred igralnicami (portreti pesnika Prešerna, pesmi, ki so jih napisali otroci …).

V naših krajih je običaj, da se ptički ženijo na valentinovo. Ljudem, ki so za ptičke skrbeli v dolgi in mrzli zimi, se ptičke zahvalijo s pogačami. Tudi v vrtcu smo bili do ptičk prijazni in v zahvalo so ptički  ob gustuvanji za vsakega izmed otrok pustile na vrtčevi terasi pogače. Kot na vsakem gostuvanji ne manjka pesmi in plesa, smo tudi na ptičjem gostuvanji prisluhnili ubranemu petju  ljudskih pevk upokojenk iz Črenšovcev. Pele so o pticah in prihajajoči pomladi. Z zvoki harmonike je učenec Niko Kurnik spremljal folkloriste iz Žižkov. Nekaj plesov smo zaplesali tudi otroci in zaposleni.

 

»Kultura je proces, v katerem postajajo ljudje zmožni vsega tega, za kar so ustvarjeni. »

Thomas Carlyle

no images were found

Vsa polja so obvezna.

Skip to content