Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Proslava ob kulturnem prazniku

V torek, 7. februarja 2017, smo v telovadnici šole s prireditvijo Prešerna srca Prešernove šole počastili slovenski kulturni praznik in 210-letnico šolstva.

Zbrane je v uvodnem nagovoru pozdravil župan Občine Črenšovci, gospod Anton Törnar, ki je spregovoril o kulturnem prazniku. V kulturnem programu so se poleg mažoretk predstavili tudi vrtčevski, otroški in mladinski pevski zbor. Miha Zelko je zbrane navdušil z izjemno interpretacijo recitala Zmoremo, dijakinja Gimnazije Murska Sobota Anja Kutoš pa je ob spremljavi klavirja zapela Prešernovo pesem Kam. Ema Novak in Miha Matajič sta se predstavila z recitalom Od železne ceste v prekmurščini, učenki Alejandra Horvat in Doroteja Bojnec pa z dvojezično, Prešernovo 8. Gazelo v romsščini in slovenščini. Del programa je predstavljal tudi skupen nastop otroškega pevskega zbora Marjetica in priložnostnega zbora zaposlenih, ki je zapel Stoji učilna zidana. V sklopu programa so si lahko obiskovalci ogledali še film Prešerna šola, ki smo ga ob tej priložnostni premierno predvajali.

V sklepnem delu prireditve je zbrane najprej nagovorila ravnateljica OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, mag. Marija Horvat, ki je predstavila pomembne dosežke šole, pri čemer je izpostavila predvsem pomen srčnosti za vzgojo in učenje na naši šoli. Spregovoril je še bivši ravnatelj, Štefan Ftičar. Spodbudne besede in besede pohvale ob jasno izkazanih uspehih šole je vsem zaposlenim namenil direktor Direktorata ministrstva za šolstvo, gospod mag. Gregor Mohorčič, njegovim mislim in čestitkam se je pridružila tudi predstojnica Zavoda RS za šolstvo območna enota Murska Sobota, gospa Irena Kumer, ki je poudarila, da dejstva o uspešnosti šole nedvoumno in jasno govorijo sama zase. Svoje navdušenje nad častitljivim jubilejem je izrazil tudi poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije, gospod Jožef Horvat.

Na koncu so ob spremljavi šolskega ansambla vsi učenci šole zapeli še šolsko himno.

S prireditvijo smo ljudem podarili predvsem srčnost, ki je naše bistvo. Tako smo jim ob izhodu iz dvorane v spomin na druženje poklonili še naše pesmi, ki so nastale v okviru literarnega natečaja in medene srčke. Prepričani smo, da smo s programom dostojno in srčno počastili pomemben jubilej šolstva v našem kraju in se v hvaležnosti spomnili vseh, ki so z opravljanjem pomembne vloge vzgoje in izobraževanja v našem kraju bili del uspešne zgodbe mnogih posameznikov. Podoba, ki smo jo postavili na ogled, nam je v ponos. In prav ta, srčna podoba, bo ostala del nas tudi v prihodnje.

Zahvaljujemo se vsem, ki so sodelovali na prireditvi, kakor tudi vsem, ki so se odzvali našemu povabilu in vsem, ki so na kakršenkoli način prispevali k temu, da je bilo naše praznovanje slavnostno in prijetno.

Vsa polja so obvezna.

Skip to content