Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Medšolski otroški parlament

V torek, 31. 1. 2017, smo bili na šoli gostitelji MEDŠOLSKEGA OTROŠKEGA PARLAMENTA, ki letos poteka pod geslom Otroci in načrtovanje prihodnosti. 30 mladih parlamentarcev devetih osnovnih šol  – OŠ Prežihovega Voranca Bistrica, OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, DOŠ Dobrovnik, DOŠ Genterovci, OŠ Kobilje, DOŠ 1 Lendava, OŠ Odranci, OŠ Turnišče in OŠ Miška Kranjca Velika Polana, so v kratkih predstavitvah na drsnicah predstavili aktivnosti svojih šolskih parlamentov. Sledila je proaktivna čajnica: učenci moderatorji Polona, Anamarija, Nika in Niko so suvereno usmerjali razpravljalce v 4 skupinah: prihodnost, okolje, vrednote in kakšen človek sem in kakšen želim postati. Ob srkanju čaja so razpravljalci pri omizjih odpirali številna zanimiva vprašanja, nanja konkretno odgovarjali, iskali konkretne rešitve različnih problemov, podajali misli, opažanja, ugotovitve.

Na koncu so moderatorji povzeli dogajanja pri omizjih in predstavili številne odlične predloge reševanja izzivov, ki so jih podali učenci razpravljalci.

 

Kulturni program so obogatili plesalka Staša in člani šolske glasbene skupine Nikolaj, Niko, Alen in Barbara. Dogodku so prisostvovali tudi naši člani ŠOP in SUŠ.

 

Vse šole so poleg zahvale za sodelovanje prejele tudi bilten s poročili in predstavitvami vseh ŠOP gostujočih šol.

 Mentorica: Nataša Litrop

Vsa polja so obvezna.

Skip to content