Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Dejavnosti v veselem decembru

Idej, ki bi nam polepšale zadnje dneve iztekajočega se leta 2016, nam ni manjkalo. Izbrali smo jih nekaj. Že 1. decembra sta nam Nika Kustec iz 9. r., ki je tudi predsednica SUŠ in ŠOP na naši šoli, in Nika Horvat iz 5. a-razreda, mlada glasbenica na klarinetu,  pripravili prijeten kulturni uvod. Predstavili sta nam pestre dejavnosti:

  • V glavnih odmorih, posebej za mlajše in posebej starejše učence, se bomo dobivali na različnih prireditvah oz. dogodkih, ki jih bodo pripravili v ODS in katerih razpored je že viden na oglasni deski aktualnih dogodkov v pritličju.
  • Šola je okrašena z urami, ki simbolizirajo štetje časa v še lepšo prihodnost. Hkrati pa nas opominjajo, da čas, ki ga imamo na voljo, izkoristimo za lepe, koristne, čarobne stvari, ki osrečujejo nas in druge okrog nas. Ure so tudi simbol varnosti.
  • V prvem nadstropju je obešen plakat, ki že čaka na NAŠO SKUPNO VOŠČILNICO ZA LETO 2017. Vsi zaposleni in učenci napišejo na ta plakat lepo voščilo, misel, željo. Naj tako zaokroži energija pozitivnih sporočil, toplih besed, predvsem pa prijaznih misli.
  • Odprtje fotografske razstave ljubiteljskega fotografa Mitje Štumfa, magistra kemijske tehnologije, v prostem času pa ljubiteljskega fotograf. Najljubše motive najde v naravi, navdušuje se tudi nad družinsko portretno fotografijo. Naslov fotografske razstave je OD PREKMURSKE RAVNICE DO TRIGLAVA, s podnaslovom Naravna podoba Slovenije skozi leto in čas. Avtor se je s fotografskim aparatom sprehodil med žitnimi, sončničnimi in sivkinimi polji v različnih letnih časih ter ob različnih urah. Hodil je po gozdnih poteh, po grajskih parkih, mimo divjih jezer, se povzpel na nižje hribe na Štajerskem koncu ter se nato odpravil v idilične kotičke brzic, rek in slapov na Gorenjskem, se ustavil na Bledu, pot ga vodila čez Stol vse do Triglava.
  • december – svetovni dan boja proti AIDSU, razstava v ekokotičku naše šole.

V soboto, 17. decembra,  ste vljudno vabljeni na Božično-novoletni koncert z bazarjem, kjer si boste lahko privoščili čudovite unikatne izdelke izpod spretnih prstov naših učencev in vseh zaposlenih na šoli.

 

Veseli december Vam želimo!

 

Mentorici ŠOP in SUŠ: Nataša Litrop in Vida Dugar

Vsa polja so obvezna.

Skip to content