Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Jesenski pohod – vrtec

V četrtek 22.9.2016, ob 17.h., smo se z otroci in njihovimi starši opravili na popoldanski jesenski pohod.

Cilj pohoda je bil, da otroci skupaj s starši doživljajo prečudovito naravo, njeno raznolikost, se razgibajo in tako tudi obeležijo prvi jesenski dan.

Sončen dan nas je kar sam vabil, da smo se odpravili proti zastavljenemu cilju. Pot se je začela pri vrtcu, kjer nas je najprej pozdravila vodja vrtca ga. Metka, potem smo dobili navodila glede poti in vsega potrebnega od vzgojiteljice Mirjam, nato pa se odpravili na pot mimo zdravstvenega doma, preko prehoda za pešce pri semaforju, mimo banke in naprej na poljsko pot proti Geričevemu ranču s konji. Tam smo se za nekaj minut ustavili, pojedli jabolko, spili vodo in se odpravili naprej po gozdni poti proti glavni cesti in tam nazaj po stranski poljski poti do cerkve. Od tam proti vrtcu, kjer se je naša pot tudi zaključila. Na pot smo se odpravili z veliko dobre volje. Na poti smo opazovali jesen, njeno spreminjanje, prečudovite barve, opazovali smo tudi živali, posebej zanimivi so bili konji, opazovali smo kaj se dogaja na poljih, s pridelki, kaj se dogaja v gozdu, z drevesi in tako ob prijetnem druženju tudi razgibali ter obeležili ta dan.

Vsi smo bili zadovoljni, navdušeni ter uživali na poti našega jesenskega pohoda, kjer smo se naužili prečudovite narave in varno prispeli nazaj.

 Zapisala Mirjam Maučec

Vsa polja so obvezna.

Skip to content