Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Slovo devetošolcev in valeta

Devetošolci in devetošolke so osnovnošolsko izobraževanje zaključili in se poslovili od učencev ter zaposlenih na šoli. V dopoldanskem programu so se predstavili in poslovili kot »face« in se zahvalili vsem učiteljem, učiteljicam in zaposlenim, ki so jih spremljali na poti rasti v osnovni šoli. S prvošolčki so zarajali in jih razveselili z baloni ter fotografijami, ki jih bodo spominjale na skupaj preživete trenutke v šoli, ko so se družili in si pomagali kot veliki in mali prijatelji. Za svoje naslednike, osmošolce, so učenci in učenke pripravili zabavne igre, v katerih so se preizkusili kot bodoči devetošolci. Vseh odhajajočih fac generacije 2007-2016 so se na hudomušen način spomnili tudi osmošolci in jim predali nadvse izvirna darila. Sledila je predaja ključa in slovesna zaprisega, program pa so zaključili s pesmijo slovesa v prijateljskem in svečanem vzdušju.

V torek, 14. junija 2016, se je na večerni valeti devetošolk in devetošolcev, s kulturnim programom od šole, učiteljev, zaposlenih poslovilo 19 učenk in učencev, fac generacije 2007-2016. Vsi devetošolci in devetošolke so se predstavili kot face, ki so se razvile v času osnovnošolskega izobraževanja. Zbrane je nagovorila ravnateljica, mag. Marija Horvat in je izrazila zadovoljstvo nad odgovornim pristopom učencev in učenk do šole in šolskega dela ter veselje zaradi dosežkov, ki so jih dosegli. Učenci so se staršem zahvalili za vso podporo in pomoč, ki so je bili deležni in so jim ob tej priložnosti izročili pisma hvaležnosti, ki so jih zapisali za njih. Z dobrimi željami je na novo pot v nagovoru pospremil devetošolce in devetošolke tudi predstavnik staršev, gospod Drago Dervarič. Učenci in učenke so pisma hvaležnosti in cvet poklonili tudi učiteljem, učiteljicam in zaposlenim na šoli ter se zahvalili za vse delo, ki so ga opravili, da so zmogli kot učenci in učenke biti uspešni in se truditi po svojih najboljših močeh. Ob tej priložnosti so si vsi zbrani premierno ogledali film, ki so ga učenci posneli kot zahvalo vsem na šoli in spomin na prijetne osnovnošolske dni, ki so jih doživeli skupaj. Nad filmom so bili vsi nadvse navdušeni. Učenci in učenke so se predstavili s plesnim programom, ki so ga ustvarjali pod vodstvom Plesne šole Devžej. Pri plesu sta se učencem pridružila tudi razrednika. Zbrane je v imenu razrednikov Zdenka Temlina, Karmen Škafar in Andreje Sever nagovorila razredničarka 9. b razreda, učiteljica Andreja Sever. Učenci so se vsem trem razrednikov zahvalili, v sklepu programa je ravnateljica podelila učencem priznanja in pohvale za dosežke. Kot najboljša učenka generacije je bila razglašena Nika Bukovec, naj humani učenki generacije sta postali Blažka Hozjan in Lara Titan. Najboljši športnik je postal Rok Horvat, ki je prejel tudi posebno priznanje za prizadevno delo na področju zastopanja šole in kot darilo pesniško zbirko učiteljice Slavice Hozjan Sapač, ki ga je spremljala več let pri njegovih prizadevanjih in doseganju ciljev. Večerni program so učenci sklenili s pesmijo slovesa, pred šolo so v zrak simbolično spustili balone in tako sporočili, da se tudi njihove poti razhajajo. Sledilo je prijateljsko druženje in klepet ob sadju in pecivu, ki so ga pripravili starši devetošolk in devetošolcev.

Z nadvse doživeto in uspešno valeto se je poslovila generacija učenk in učencev, ki bo mnogim ostala v prijetnem spominu. Vsem učenkam in učencem želimo uspešno na novi poti, obenem se zahvaljujemo vsem, ki so pomagali pri uresničitvi bogatega programa valete, še posebej učitelju Tiborju Frančiču in Elvirju Deniću.

Vsa polja so obvezna.

Skip to content