Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

4. UNESCOV tek

V sredo, 18. 5. 2016 smo se s 14 učenci iz naše šole udeležili UNESCO ASP net teka mladih na Ptuju, ki ga sedaj že 4. organizirala Gimnazija Ptuj. Učence sta spremljala učitelj športa Bojan Horvat in UNESCO koordinatorica Nataša Čeh. Na teku so sodelovali: Lara Lutar, Lea Horvat, Tinkara Makovecki, Žan Hozjan, Luka Horvat, Nela Gerič, Zala Matjašec, Nuša Horvat, Tamara Gabor, Nina Gerič, Gašper Hozjan, Kristjan Horvat, Blažka Hozjan in Nika Bukovec, 4. Unescov ASP- tek mladih, je potekal pod motom Vedno na pravi poti –brez dopinga do cilja.

Cilji  Unescovega ASP- teka mladih so:

  • da mlade navdušimo in naučimo, da razgibano telo pomeni razgibane možgane,
  • da  postane gibanje in zdravo prehranjevanje način življenja različnih generacij,
  • da jih ozaveščamo o nevarnostih dopinga tudi v rekreativnem športu,
  • da  pravica do športa in gibanja ni enako dostopna vsem mladim sveta in, da smo vsi odgovorni , da s svojimi aktivnostmi  na to opozarjamo in po svojih močeh spreminjamo,
  • da se povezujemo in sodelujemo skozi šport  (med generacijami, med zavodi, med narodi, s šolami izven mreže, z organizacijami).

Tek je bil zelo množičen saj je teklo kar več kot 2200 otrok in tudi učitelji so tekli. Vsak ki je pritekel na cilj je bil tudi zmagovalec, saj je premagal zadano razdaljo.

Na teku so sodelovali tudi ambasadorji: Peter Prevc, Špela Rogelj, Maja Vtič, Klemen Bauer, Rok Tršan, Lenart Oblak, Miha Dovžan, Primož Kozmus, Klemen Kosi, Boštjan Kline, Dejan Zavec, Nina Kolarič, Veronika Domjan, Sabina Veit, raper Trkaj in drugi …

Vsi se že veselimo naslednjega leta ko bomo lahko sodelovali že na 5. UNESCO ASP net teku mladih na Ptuju.

 Zapisala: Nataša Čeh

Vsa polja so obvezna.

Skip to content