Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Marioneta (3. b-razred)

Razred: 3. b

Datum: 7. 4. 2016

V okviru likovne umetnosti učenci spoznavajo različne slikarske in risarske tehnike, kiparstvo, arhitekturo ter grafiko.  Izdelke izdelujemo iz različnih materialov. Pri spoznavanju okolja smo spoznavali pomen ločenega zbiranja odpadkov in recikliranja. Pogovarjali smo se tudi o ponovni uporabi odpadne embalaže. V okviru likovne umetnosti smo izdelovali marionete iz odpadnih materialov. Učenci so od doma prinesli vrvice, plastenke, blago, vato.

Pri delu so učenci uporabljali škarje, šilo, lepilno pištolo.

Najprej smo v plastenko naredili luknje za roke in noge in skozi napeljali vrvice ali volno. V plastične pokrovčke ali polovičke kinder jajčk smo naredili luknjice, jih privezali na konec nitk, ki so postale noge in roke. Nato so učenci po svojih zamislih z razpoložljivim materialom oblikovali izgled marionete. Ko so jo do konca oblekli in okrasili, smo roke pritrdili na nitke in na drugi stani na palčko, da so postale roke gibljive.

Kljub istemu izdelku so učenci izkazali veliko mero ustvarjalnosti in so večinoma znali dobro izkoristiti razpoložljivi material.

Zapisala:

Sonja Gjerkeš Ščančar

Vsa polja so obvezna.

Skip to content