Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

ČŠOD AJDA, 23. 3. 2016 – 3. dan

Danes zjutraj smo se odpravili na sprehod v vas Libeliče, kjer smo si ogledali muzeje: kostnico, črno kuhinjo, muzejsko zbirko o koroškem plebiscitu in kmečki muzej. Malico smo opravili pri kmetiji Buč.

Popoldne smo pri učitelju Rajku spoznali nekaj tehnik in trikov zavezovanja vozlov. Po večerji smo igrali nogomet, namizni tenis, šah, odbojko. Bilo je v redu, družili smo se z učenci iz OŠ Sveta Trojica. Spoznal sem dva nova prijatelja. Ni mi bilo všeč, da smo veliko hodili.

Niko

Dan je bil zelo naporen, saj smo morali prehoditi pot od doma Ajda do vasi Libeliče in potem še nazaj. V vasi smo si ogledali muzeje. Najprej smo videli cerkev in kostnico. Nato smo si v župnišču ogledali črno kuhinjo. Tam je bila tudi učilnica, v kateri so bili ohranjeni stari učbeniki. Ko smo se vrnili, sem ves trepetal, saj je bila pot nazaj naporna.

Za kosilo smo imeli juho, špagete, solato in pecivo. Po kosilu smo imeli prosto, saj je zunaj deževalo. Popoldne smo  se učili vezati različne vozle, sledila je večerja in večerna športna aktivnost.

Klemen

Vsa polja so obvezna.

Skip to content